2024-02-17 Hellie har nu på prov flyttat hem till Anna-Lena o Christian som sedan tidigare har Flisa (Alice) från oss. Hon har varit där en vecka bara men det verkar fungera bra. Hoppas att det ska passa dom och Hellie.
Idag avslutade vi också vinterns lydnadsträning inomhus som hållits för medlemmar i Karlstads Fågelhundklubb. Honey vann snabbast inkallning ! Strax före Ipa som också varit med.

2024-01-15 Pga familjeskäl så sökes nu ett nytt hem till Bordrocks Hellie, en 5-årig tik, syster med Honey, Hunter m.fl. Vid intresse - kontakta oss på Bordrocks.

2024-01-11 Vi har nu varit och hälsat på den hanne som är tänkt att paras med Bordrocks Honey. Dom är så lika så det är helt otroligt. Nästan samma teckning, samma mentalitet, samma talande blick. Man skulle kunna tro att dom var enäggstvillingar, fast han har förstås ett väldigt tydligt hanhundshuvud. Så fort parning är gjord så kommer vi att lägga upp bilder o namn.

2023-11-19 Idag har Linda med Falxa o Roger med Hunter varit på träning/jakt och hundarna har skött sig superbra. Båda ställde fågel tidigt, stod stramt, reste på kommando,  stannade, jägaren fällde fågel, de skickades efter fågeln och apporterade in fasan till sina resp ägare. Kanonbra gjort ! Första pris om det varit på prov. Vi är såå stolta över hundarna och deras ägare och säger förstås Grattis till en väldigt bra dag !
Hunter med fasan, Lindesberg 19 nov 2023   Flaxa med fasan, Lindesberg 19 nov. 2023

2023-10-07 Åter hemma efter en tur med husbilen ute i Europa. Det var jag, Aja och förstås vår ständiga följeslagare Honey (Ovsi var kvar med Ivy hos sonen med familj). En fantasiskt fin resa med floder, vindruvsfält och vackra småstäder. Honey har skött sig superbra och fått hänga med och trängts bland folk, och hundar, i trånga städer, på färjan, vandrat med oss på vindruvsfält och på längs leder, träffat många nya hundar och människovänner, och försökt jaga en o annan katt. På färjan hem, i mycket kraftig vind, satt lugnt hon vid Aja på en soffa. Plötsligt hoppade hon ner på golvet och sedan upp till en kvinna som satt nära oss, slickade henne lite på armen och lutade sig sedan helt lugnt mot henne. Kvinnan blev helt betagen. Tur att hon gillade hundar !
Denna härliga Honey !!!

2023-09-16,17 Fältprov i två dagar i Ervalla norr om Örebro. Stabijer som deltog var Bordrocks Flaxa, Falcon, Fenix, Ipa, Hunter och Honey. Flaxa gick superbra, speciellt på dag två, då hon återigen blev klubbmästare och dagens bästa stabij. Honey, som inte varit ut på fält så speciellt mycket i år, var lite vild på lördagen. Hittade ett flertal fasaner och hade låång eftergång på två som hon reste. Fick pris för dagens längsta eftergång ! Priset var en termos till husse att använda medan jag inväntade Honey ! På söndagen gick hon mycket bättre, mycket bättre kontakt med mig, men tyvärr ingen fågelsituation. Så inte godkänd på fält denna gång, men jättenöjd på hennes sätt att arbeta på fält. Vi kommer inte hinna mer prov denna säsong utan tränar vidare på kommandot "Stanna", på ståndträning på egna rapphöns samt fältarbete på klubbens marker. 
Falcon var inte på sitt bästa humör denna gång, men har är ju underbar att se. Vi är så stolta över att se så många av våra Bordsrockshundar på jaktträning och på jaktprov. Tack alla ni ägare för ert intresse, så kul att jobba tillsammans med er ! 

2023-09-02 Bordrocks Jazza "Juni" har genomfört godkänt BPH. Bordrocks Juni BPH

2023-09-01 Hemma från en fem dagars husbilstur med bl.a. besök på Elmiamässan husbil o husvagn i Jönköping. Med oss hade vi vår numera trogna följeslagare Honey medan Ovsi var hos sonen o hansfamilj o var barnvakt åt Ivy. 
Det har varit många träningar med Honey under framförallt augusti. Hon gör framsteg men ändå är vi inte riktigt där än. Nu väntar ännu ett träningstllfälle innan det är dags för fältprov. Vi har också skaffat egna rapphöns för att framförallt kunna träna mer på ståndförmågan. Jaktlusten behöver vi inte träna på, den har hon gott om, och stoppet har börjat fungera riktigt bra.

2023-08-01 Dags för Särskilt Jaktprov i Norum. Fem hundar till start, samtliga från vår kennel Bordrocks, och samtliga startade i öppen klass. Alla fem erhöll högsta poäng 10 på släpspåret, Falcon o Honey med ett extra plus av domaren. På vattnet glänste Falcon igen med 10+ ännu en gång. Vilken duktig kille han är ! Godkänt på vattnet fick även Flaxa och unga Ipa som verkligen imponerar. För Hunter o Honey gick det tyvärr inte lika bra. Båda tog sig upp på våtmarken som fanns längs sidan mellan utgång o fågel. I vattnet var det fullt med näckrosor. Enligt flera var det ett väldigt svårt vatten för hundarna. Honey jobbade bra och försökte nå fågeln via våtmarken, men tyckte att igångarna från våtmarken (gungfly) var osäkra. Till slut bröt vi och jag kallade in henne. Men vi ska göra nytt försök så fort vi kan. Som vanligt ett trevligt o bra prov som anordnades av Svenska Stabijhounklubben. Tack alla Bordrockare som var med !

2023-07-31 Bordrocks Honey, vår goa bästa härliga hund, tog full pott 10-10 på jaktprov i eftersöksgrenarna idag ! 
Kaj efter 10-10 för Honey NKL, 1 aug. 23, Norum

2023-07-29 Idag har vi varit på hundutställning i Ransäter, Värmland. 14 anmälda stabijer varav 13 till start. Tyvärr blev det domarbyte och vi fick en norsk domare som visade sig vara väldigt snål.  Endast 4 st fick Excellent varav 1 ! fick CK. Övriga fick Very Good. Vann med CK gjorde en hund från kennel Sandcroft´s -Koopje Ina of Birk "Kitty"!! Hon fick CACIB och blev BIR - Grattis ! Två Bordrockshundar fick Excellent - Bordrocks Frida och Bordrocks Ipa. Lite snopet o tråkigt, men vi hade en väldigt trevlig dag och träffade många bekanta. Och som traditionen kräver så hann vi också med att inta Raggmunk o fläsk på loftet. Och jättekul med Frida som kom hit från Norge med husse o matte för att delta på utställningen och umgås. Tack Lars-Erik o Inge-Lise för en trevlig helg !

2023-07-19,20 Hade husbilsbesök av Lasse o Birgitta med deras lilla hund Sture (korsning havanez/terrier). Jättetrevligt par som vi träffade på vår Spanientur i våras. Birgitta var först lite nervös för hur Sture skulle funka med våra hundar, men det gick förstås superbra !

2023-07-15 Idag var det dags för jaktprov i eftersöksgrenarna igen. Denn gång i Dals Långed. Honey gick ut, och starkt uppför, säker och i bra fart. Kommer strax tillbaka med fågeln i bra tag, bra fart nedför och mot oss. Men - så stannar hon och börjar bajsa, med fågeln i mun, ca 2 m från oss. Rör sig lite sakta mot oss medan hon gör sitt behov, släpper till slut fågeln och vill börja noppra på den. Jag försöker med apportkommando men hon tycks inte vilja greppa fågeln igen så jag får bryta, då ca 1 m från vägen hon måste leverera till ! Suck ! Det blir förstås EG, men glad över ett bra arbete fram till slutet. Sedan var det vattenapporteringen där hon sitter avspänt, fågeln kastas, hon sitterkvar och inväntar mitt tecken, simmar ut, tar fågeln med bra grepp kommer upp på land och levererar i hand ! Full pott 10 poäng ! Tack vare att hon uträttade sitt behov så blev det ju EG på provet, men vi är ändå väldigt nöjda med hur hon utfört sina uppdrag. Härliga Honey !

2023-07-08 Så kul att träffa Ior med matte o husse på väg med husvagn mot Mariestad. Ior har mycket av både sin far o mor. Och är väldigt trevlig, härligt temperament ! SÅÅ jättekul att ses. Välkomna åter !

2023-07-07 Idag på förmiddagen for Anna-Lena, Christian o deras hundar hem. Det har varit ett väldigt trevligt besök.

2023-07-05 Idag har dom träffats o umgåtts alla näravarande stabejer: Honey, Ovsi, Alice, Tindra, Flaxa, Ipa o Jippi. Återigen så skönt att våra kära stabijer kan umgås och att det inte är en tillstymmelse till bråk.

2023-07-03 Kvällen blev inte riktigt som planerat. Istället för fika vid 18 så blev det att söka norsk unghund som smet och tog sig upp på och över stora väg 61. Efter 4 timmar hade hunden hittats och var välbehållen. Skönt ! Tacksamhet till alla som var med o sökte !

2023-07-03 Idag väntar vi några dagars besök av Ann-Lena o Christian med Alice (Bordrocks Freja) och Tindra (Tihickas ___Capella)
Ikväll blir det fika hos Linda när det blir besök av Henrik o Lena från Säffle och Arne o Sölvi (kennel Anortositts) från Norge
På lördag får vi besök av Bordrocks Ior med Matte, husse o småmattar från Piteå.
Välkomna alla !

2023-07-02 Årets första jaktprov avklarat ! Denna gång var det i eftersöksgrenarna, släpspår och vattenapportering. Provet gick norr om Kristinehamn. Arrangör var Svenska Weimeranerklubben. Vi var där med Honey, Linda med Ipa o Flaxa, Roger med Fenix. Honey, som är i höglöp, gjorde sin bästa start hittills, helsäker på släpspåret och snyggt levererat till sin husse. Vid vattnet satt hon stadigt kvar efter att fågeln kastats ut i vattnet, tittade på sin husse, inväntade apportkommando, kastade sig i och hämatade in fågeln, kom upp på land men han tyvärr att droppa den innan husse kunde ta emot den. Det gav högsta poäng 10 på släpspåret och 7 på vattnet, men det är klart godkänt för att få gå på fält senare. Ipa gjorde ett supersnyggt jobb med Linda och fick ihop 10+10 ! Super !  Honey o Ipa startade i nybörjarklass. I öppenklassen startade sedan Flaxa o Fenix. Flaxa gjorde som vanligt ett väldigt fint släpspår och fick 10 för det. Fenix gjorde också ett bra jobb men hade en liten miss och fick därför 9 på spåret. Sedan hade båda tyvärr problem med vattnet. Plötsligt hade det börjat blåsa rätt rejält, mot land vilket gjorde att fågeln drev iväg. Både Flaxa o Fenix gjorde ett riktigt bra sökarbete i vattnet men trots det fick dom inte in fågel så det blev tyvärr EG för båda. En väldigt trevlig dag tillsamans med trevliga deltagare, funktionärer o domare.

2023-06-30 I helgen har vi besök av min brorsdotter och hennes man och deras spaniel och deras jaktgolden.  Så skönt att alla hundar kan umgås tillsammans utan gruff.

2023-06-19 Efter sjukdomar och olycksfall är det så skönt att kunna vara igång med hundträning igen. Just nu är jag o Honey med på en kurs en gång i veckan under några veckor i släpspår o vattenapportering i Storforstrakten. Älskar att jobba med denna hund som nu äntligen mognat o lugnat ner sig lite. Hennes vattenpassion är enorm, hennes spårvilja är super och apporteringen fungerar i stort sett väldigt bra. Har bara lite att slipa på där.

2023-02-19 Idag har vi haft besök av Jessie och hennes familj Lagerskiöld från Skåne som stannade till på en fika på väg till skidsemester i Sälen. Det blev några väldigt trevliga timmar. Kul att träffa Jessie. Honey, hennes mamma, sa dock till henne på skarpen att här, på min hemmaplan, så håller du dig på mattan. Det är JAG som bestämmer ! Men hon fick i alla fall lite tid att leka med sin syster Jippi.

Jessie 1, 19 febr 2023

 

 

 

 

 

 

 

2023-02-03 Idag har underbara, mysiga Bordrocks Diva fått lämna jordelivet. Nu slipper hon ha ont mer.

2023-02-06 Under vintern fram till nu så har det varit lugnt på träningsfronten. Fint väder, men dock med några minusgrader, lockade ut oss för två dagar sedan. Helena med Falcon var på besök i Karlstad och vi for iväg ett gäng ut till skogen. Det blev lite spontan träning med apportering och  lydnad. Skönt att kunna ha alla hundar lösa tillsammans. Bl.a. övade vi korsvis inkallning. Med i skogen var Helena med Falcon och sina två Irländska Settrar, Linda med Jippi, Flaxa o Ipa, Olle med Ivy, Vi med Honey och Roger med Hunter o Fenix. Det blev några härliga o roliga timmar i skogen, givetvis med en kaffetår.
Ovsi går fortfarande under behandling för sin diffusa hälta, men är nu ohalt och jättepigg. Hon är som en unghund igen. Men, hon äter ju smärtstillande och får bara tills vidare gå kortare o lugna promenader, som vi dock fått ok på att succesivt försiktigt utöka. Troligen är det lite artros som orsakat hältan. Det är i alla fall det mest troliga nu.

2022-11-27 Känner mig upprymd efter att ha gått på fältträning med Honey, och flera andra, i 6 timmar, i mulet väder och + 1C grader. Är så glad över Honey och hur hon jobbar på fält och i terräng, med stor intensitet, bra fart o vidd. Och framförallt så gör vi hela tiden nu små framsteg varje gång. Det är så himla roligt att arbeta tillsammans med henne. Vi ser verkligen fram mot 2023. 

2022-11-23 Nu på lördag har vi erbjudits träning i Lindesberg, så vi åker dit, jag med Honey, Olle med Ivy, Linda med Ipa och kanske Flaxa o Jippi.

2022-11-23 I lördags deltog vi med Honey på ett KlubbMästerskap som hölls av Karlstads Fågelhundklubb på Trossnäs Gård.  Och det gick väl sisådär. I första släppet var Honey lite distre och sprang gärna ihop med sin släppkamrat på fältet. Jaktintresset kom dock igång när hon kom in i vegetationen längs ett dike. Där blev hon ivrig och hade definitivt vittring i nosen. Andra släppet var klart bättre där hon arbetar själv över stor vidd, får in vittring från nordanvinden, drar iväg mot vinden till slutet av ett stort fält där hon får upp en skock rapphöns, vänder och kommer tillbaka i full fart. Det anmäls stånd för släppkamraten, jag kallar in Honey och hon sätter sig på avstånd på mitt kommando, släppkamraten finner inte fågel o Honey får släppas igen. Jag ger frikommando och hon söker sig upp till vegetationen vid ett dike, arbetar ivrigt och reser en fasan, rusar efter, jag kallar in och hon vänder i en båge och kommer tillbaka. Men, inget stånd ! Och domarna hade i det läge då hon reste fasanen vänt sig om och stod med ryggen mot oss. Typiskt ! Men en bra träningsdag var det, om än en riktigt kall en.

2022-10-24 Nu var det ett tag sedan vi skrev något här. Det beror dels på att jag åkt på muskelreumatism som under en tid kraftigt reducerat vad vi kunnat göra, men det är bättre nu. I förra veckan åkte jag dessutom på ett par sk Tior så det blev sjukhusvistelse. Är hemma nu och mår bra. Vi har i alla fall kunnat vara å träna med Honey under ett par helger på härliga marker med mycket fasan. Honey håller ett högt tempo och är väldigt duktig att finna fåglar och få upp dom. Tyvärr fortfarande inte helt klar med detta att ställa fågeln utan hon är mer intresserad av att snabbt få upp dom. Hon har dock gjort bra stånd som vi är glada för, hon har blivit duktigare på att stanna och eftergångar är mindre, så sammantaget ser vi i alla fall att det till slut går framåt. Vi har också varit till Örebro för att gå BPH med Ivy och Honey. Ivy klarade det galant, men Honey reagerade, som vi hade väntat efter det som hände i Spanien, på den uppflyagnde mörka gubben. Hon skällde och kunde gå intill den, men ville inte sätta sig och koppla av intill den, varför domaren tyckte att vi skulle avbryta där. Jag själv tycker att BPH:n är lite märklig och onaturlig för hunden och jag ser inte riktigt vad den ger svar på. Är det rätt att en hund ska kunna skrämmas eller gå på onaturligt underlag utan att reagera ? Är det en sund hund ? Tror kanske att MH passar våra hundar bättre. Oavsett vad jag tycker så vill ju rasklubben att vi låter utföra BPH eller MH på våra hundar, och för avel är det ett krav att åtminstone ena parten har utfört det. Honey är ju en väldigt trygg och säker hund, helt oberörd av skott. Dock, efter de fyrverkerier hon utsattes för i Spanien för ett år sedan, så reagerar hon på plötsliga saker o konstiga ljud men blir lugn direkt efter. Ska ni göra BPH eller MH så gör det när hundarna är lite drygt 1,5 år, vänta inte för länge.

2022-09-13 Idag vänder vi näsan uppåt igen. Målet idag är campingen i Ullared. Men så kom vi på att då passear vi ju även John "Ville" som bor hos fam. Danhed i Laholm, så vi ringde dom och vi var väldigt välkomna. Han är ju så himla go lilla Johnnie, som vi kallade honom. Även här verkat det som att allt fungerar alldeles utmärkt. Det blev lite gofika innan vi for vidare.

2022-09-11 Framgången för Bordrocks stabijer på fältprov fortsatte idag då såväl Bordrocks Flaxa som hennes bror Bordrocks Fenix gick till pris. Flaxa gick i öppen klass och Fenix i nybörjarklass. Fenix är därmed uppflyttad till öppen klass. Vi är så glada och stolta över kennelns avkommer, och deras ägare som tränar och provar sina hundar och som därmed visar att Stabijhoun är riktigt bra fågelhundar när dom ges möjlighet till det. 
Idag har vi bl.a. hälsat på familjen Lagerskjöld med Jessie. Även hon trivs jättebra och dom är väldigt nöjda med henne. Jessie har redan varit med vid skytte och reagerar inte överhuvudtaget på skott, men springer gärna fram och vill ta hand om nedfällda kråkor. Även här blev vi bjudna på fika och hade ett trevligt besök på deras stora fina gård. Här hade vi Honey i koppel eftersom det var stora öppna fält alldeles intill gården med kaniner o rådjur, och med en smal väg där bilarna passerade med rätt hög fart. Jaktlusten skulle nog med säkerhet bli hög här ! 

2022-09-10 Idag har Bordrocks Hunter, Flaxa o Ipa deltagit på rasklubbens fältprov i Ervalla. Alla har presterat jättebra, men vi är särskilt stolta över Roger o hans Hunter som gick till pris i nybörjarklassen, vann KM, och nu är upplyttad till öppenklass. Stort GRATTIS till er !!!!
Själva är vi på en liten rundresa i södra Sverige och har idag hälsat på familjen Lind som köpte Jina ur sista kullen. Vi hade väldigt trevligt och blev bjudna på fika bl.a. med nybakad äppelpaj. Mums ! Jina verkar trivas superbra och går mestadels lös på deras stora tomt. Dom är mycket nöjda med henne. Jina o Honey for omkring o lekte i full fart.

2022-09-05 Mer träning behövs ! Fick idag komma på lite privat träning med Honey. Superbra ! Mer av sånt behövs ! Ovsi var tyvärr hemma då hon ådragit sig en liten hälta.

2022-09-01 Idag var vi o tränade på fågel med hundarna på fågelhundklubbens  nya marker i Grums. Honey har fortfarande svårt att meddel fågel - det är mer av att hitta, resa snabbt o jaga efter över fälten i hög fart. I alla fall väldigt bar vidd o fart !  Men hmmm, mer lydnadsträning behövs !

2022-08-20,21 Jag o Linda Hjalmarsson har varit på fältträning hos Birger Knutsson i Vårgårda i helgen. Med oss hade vi Honey, Ovsi, Flaxa o Ipa. Första fältträningen för säsongen gick väl sisådär. Honey hade i alla fall väldigt mycket spring i bena. En trevlig helg med ett trevligt gäng med blandade raser deltog. Arrangör var Karlstads Fågelhundklubb.

2022-08-11 Idag har sista valpen John lämnat sin mor o oss för att välkomnas till sitt nya hem i Laholm.
Nu återgår vårt hem till sitt mer normala tillstånd, med färre grindar o avstängningar, inga tidningar på golvet etc.

2022-08-07 Så har ytterligare 2 valpar farit till sina nya hem - Jaffa till Estland och Jina till Trensum. Kvar är nu bara John som ska hämtas den 11 aug. 

2022-08-05 Idag har Jippi och Jack hämtats av sina nya ägare i Karlstad resp. i Oslo.

2022-08-04 Idag var det besiktning av valpar på morgonen. Alla UA, och är nu vaccinerade o chipmärkta. Jazza och Jessie har hämtats av sina nya ägare i Tibro resp. Höllviken.

2022-07-31 Idag har Ovsi (Dream Track Oversea to Bordrocks) varit på Nordisk utställning i Ransäter. Hon behövde få ett CK för att slutligen bli Svensk Utställningschampion. Hon fick CK i jaktklassen, sedan blev hon bästa tik BIR med Svenskt Cert, Nordiskt Cert och i och med det blev hon också Svensk Utställningschampion, med (u). Vår uppfödargrupp fixk Excellent ! Samtliga kennelns hundar som var med fick också de Excellent. En riktigt bra utställningsdag för kenneln .

2022-07-23 Idag har det varit eftersöksprov några mil norr om Karlstad. Totalt deltog 14 hundar på 16 starter fördelat på unghundsklass, öppenklass och elitklass. Av dessa hundar var 7 st Stabijhoun och 6 st av dom från vår kennel. Samtliga blev godkända och är därmed klara att få starta på fältprov under hösten.Prov 23 juli 22, Stabijer

2022-07-20 Valpköpare från Karlshamn i Bleking på besök.

2022-07-17 Valpköpare från Höllviken i Skåne på besök.

2022-07-16 Valpköpare från Tibro och Oslo har varit på besök idag. Kändes väldigt bra.

2022-07-10 Imorgon är valparna 5 veckor gamla. Sedan igår har dom börjat få komma ut efter maten. Film från idag finns på FB på Kennel Bordrocks, Stabijhoun Sverige och på Kaj Byström.
Från denna helg tar vi åter emot besök som vill hälsa på oss, hundarna och valparna.

2022-07-08 Nu arbetar Anna-Lena med att "Alice" dvs Bordrocks Freja, ska bli viltspårchampion. Hon har nu 2 godkända sök av 3 i öppenklassen. Vi är säkra på att det sista kommer mycket snart. Viltspår är ju, liksom andra typer av spår, något som passar denna ras extremt bra. Dom har ju en supernos !

2022-07-02  Idag känner vi oss stolta då två av våra uppfödningar lyckats mycket bra. Först ställde vårt barnbarn Olle ut Bordrocks Ivy och blev BIR och 3:a i gruppen, och med en mycket bra kritik. Stort GRATTIS !
Och sedan ett ännu större GRATTIS till Bordrocks Falcon som idag, som första svenskuppfödda hanhund av rasen Stabijhoun, med jaktmeriter, blivit Svensk Utställningschampion SUCH. Ett JÄTTEGRATTIS till Helena o Falcon !!!
2022-07-02 Falcon sv utst.Ch  Olle o Ivy, Utstlln i Kil 2 juni

2022-06-30 Idag har vi lagt ut en valpvideo på FB, se Kaj Byström, Stabijhoun Sverige eller Stabijhoun Global

2022-06-29 Några nya foton ligger nu på FB - Stabijhoun Sverige

2022-06-26 Vi har idag satt upp hagen i köket och på eftermiddagen flytta valparna dit. Imorgon ska dom få prova på att äta valpkost o välling.

2022-06-22 Idag har vi lagt upp en liten video på valparna på FaceBook både under Stabijhoun Sverige och under Kaj Byström.

2022-06-18 Idag har Ior varit på kennelklubbsutställning igen. Denna gång i Vännäs. Återigen ett Excellent och med en mycket bra kritik. ! GRATTIS till Ior och hans matte.

2022-06-17 Valparna är nu 11 dgr. Jag har idag lagt ut en liten video på FB för mina vänner under Kaj Byström. Än så länge består valparnas liv huvudsakligen av att äta o sova, men dom växer fort. Ingen har öppnat ögonen än.

2022-06-09 Valparna växer som dom ska. Dom är väldigt framåt o pigga allihop och Honey sköter dom jättefint.

2022-06-06 Idag på svenska Nationldagen har Honey fött 7 st valpar - 2 hannar o 5 tikar. Efter en sömnlös natt föddes dom nu på förmiddagen utean några som helst problem. Mamma Honey sköter sig så här långt superbra. Mer bilder o info kommer att succesivt komma på valpsidan.
20220606_125243

2022-06-05 Har precis lagt in ett par bilder på Honey på valpsidan. Hon är nu rejät rund. I natt har hon flämtat mer eller mindre hela tiden. Nu på morgonen vill hon inte äta, något som aldrig inträffar annars med henne, hon som äter allt och hur mycket som helst annars. Vi misstänker att hon kommer att föda tidigare än beräknat, dvs före den 10-11 juni.

2022-05-30 Nu har vi röntgat Honey och vi kan konstatera att hon väntar 8 st valpar. Mindre än två veckor kvar nu till beräknad valpning ! Spännande !!!

2022-05-28 Nu har Ior debuterad som utställningshund. Han deltog på kennelklubbens utställning i Piteå i helgen och fick bedömningen Excellent. Bra och Grattis till både matte och hund !

2022-05-27 Idag har vi haft trevligt besök av en av våra valpintressenter som åkte hela vägen från Skåne, och som även var och besökte utställningen i Kyrkekvarn igår. Tala om intresse !

2022-05-26 Så är vi då åter hemma efter att ha deltagit på Stabyhounklubbens hundutställning i Kyrkekvarn. Fantastiskt med så många anmälda (59 st) stabijer. Bordrockshundar som var med var Falcon, Freja (Alice), Flaxa, Ipa och Ovsi. Falcon, Flaxa och Ovsi var anmälda i jaktklass som enda hundar på utställningen. Alla tre fick Excellent, Falcon o Flaxa med CK (ChampionatKvalitet). Freja gick i Öppen klass och även hon fick Excellent och CK. Ipa var anmäld i juniorklass och fick där Very Good. Slutligen blev Flaxa placerad 4 av alla tikar med CK, och det var rätt många, och vår uppfödargrupp blev också den placerad 4 med HP. En dag som vi var mycket nöjda med. Vi tackar också klubben för ett mycket väl utfört arangemang med trevlig stämning och bra domare. Och ett särskilt tack till utställningskommitén som sytt ihop det hela så fint. Vi ser fram mot en liknande utställning under kommande år, gärna på samma plats.

2022-05-21 Idag har Ior genomfört BPH och fått ett väldigt bra resultat med berömmande ord och kommentaren "Han är en tillgång för rasen". Och han var trygg i skott.

2022-05-20 Tid är nu bokad till måndag den 30 maj för röntgen av Honey för att se ungefär hur många valpar som vi har att vänta. 6 st, ev. 7 valpintressenter har sagt att dom vill ha valp ur denna kull, så vi hoppas nu att alla dem ska få en ny go familjemdlem.

2022-05-16 På torsdag den 26 maj har Svenska Stabyhounklubben officiell utställning i Kyrkekvarn strax norr om Mullsjö, Jönköping. Det kommer många hundar dit så det är ett utmärkt tillfälle att se många stabijer. Själva har vi bara anmält Ovsi (Dream Track Oversea to Bordrocks), men hon har tyvärr tappat merparten av pälsen så chanserna för en bra placering är nog inte så hög. Från kenneln är anmälda även Flaxa och Freja (båda med dålig päls efter vårens fällning), Falcon och unga Ipa. Honey, som är högdräktig, får inte åka ut på några roligheter nu, utan hon blir hemma med Aja.

2022-05-15 Det är nu 5 veckor sedan Honey parades och nu är vi säkra på att hon är dräktig. Hon har börjat bredda i kroppen och spenarna har blivit mycket större. 

2022-05-01 Nu har det gått 3 veckor av Honeys dräktighet. Många gånger kan ett första tecken på dräktighet vara ett visst motstånd mot att äta vid denna tid, men icke, Honey har fortfarande god aptit. Däremot märker vi en förändring i hennes sätt att vara, mycket lugnare och mer tillgiven än vanligt.

2022-04-28 Idag kom vi hem från en tur till Stabijernas hemland Holland där vi varit för att kolla in tulpaner mm. Fantastsikt kan man kalla det. Vi besökte både stora fält med tulpaner, hyacinter och pärlhyacinter och även en mycket fin blomsterpark, full med de mest fantastiska tulpaner i Anna Paulowna. Med på resan hade vi vår Honey medan Ovsi fick vara barnvakt åt Ivy på hemmaplan.

2022-04-26 Idag säger vi stort GRATTIS till F-kullen som fyller 6 år. GRATTIS hela fina o duktiga gänget. Hoppas ni får en väldigt bra dag med lite presenter o god mat.

2022-04-09 Ännu en lyckad parning idag. Så två bra parningar och både Honey och Sepke skötte sig superbra. Nu håller vi tummarna för att detta ska bli något riktigt bra.

2022-04-08 ÄNTLIGEN ! Bordrocks Honey är nu parad och vi hoppas nu på valpar om  ca 9 veckor.

2022-03-27 Nu äntligen har Honey börjat löpa. Hon kommer förhoppningsvis att paras om ca 2 veckor. Vi återkommer med mer info längre fram.

2022-03-10 Idag är det dags för ännu en födelsedag då vår E-kull fyller 9 år ! Ett stort GRATTIS och ett Hipp, hipp, hurraaa till er alla ! Hoppas ni får en riktigt fin födelsedag !

2022-02-27 Idag var det årets sista tillfälle på Fågelhundklubbens inomhusträning. Kul att se att det är stabijfolket som håller ut längst. Vi var 8 st stabijer och 2 andra fågelhundar. Nyttigt att träna tillsammans med andra hundar och människor och dessutom är ju hundens lydnad en färskvara som behöver underhållas. Förra söndagen hade vi lite blandning av lydnadsträning -lek. Bland annat hade vi en apporteringstävling där hunden skulle få in så många föremål som möjligt på 2 minuter. Föremålen hade lite olika poäng beroende på svårighetsgrad. Och vem vann ??? Jo vår snabba o alerta Honey som fick 79 poäng. Närmast henne var en stabij på 52 poäng. Alltså klar vinst som belönades med tuggben. Rolig och nyttig träningsdag.

2022-02-26 Idag hade vi besök av en mycket trevlig valpintressant från Norge. Hon är intresserad av valp om 1-2 år. Många hör också av sig om valp under innevarande år (2022). Vi väntar att Bordrocks Honey ska börja löpa när som helst nu, men hon är väldigt sen i sitt löp och hon löper med ca 8-9 månaders intervall.

2022-02-23 Idag har vi nåtts av det tråkiga beskedet att Ulrikas Bordrocks Douglas efter en akut reaktion fått vandra vidare till hundhimmlen. Douglas har flera Cert och många Excellent på utställning, han var jaktmeriterad, var inte bara Svensk utan även Nordrisk viltspårchampion, hade även genomfört MH, deltog i eftersök på rådjur o älg, och människor, har varit med på många jaktprov-fågel och med sin ägare Ulrika deltagit på många tränings- och kurstillfällen, ofta tillsammans med oss. Vi är många som kommer att sakna goa, duktiga Douglas.

2022-02-21 Idag skickar vi ett stort GRATTIS till I-kullen som fyller 1 år. Ha en bra dag med lite extra gott och någon liten present. 

2022-02-13 Honey har fortfarande inte börjat löpa. Det är nu ca 8,5 månader sedan förra gången ! Idag har vi varit och tränat lydnad med både Honey och Ovsi. Det är Karlstads Fågelhundklubb som håller i detta i Dogoramas lokal. Kanonbra, och det är skönt att kunna vara inomhus den här årstiden.

2022-02-05 GRATTIS till alla i vår H-kull som idag fyller 3 år. Hipp, hipp, hurra ! Hoppas ni får en bra dag med lite extragott !

2022-01-21 Idag har vi varit och hälsat på den tilltänkte hannen som ska paras med Honey. Mycket trevlig och med ett superfint temprament, glad o go, god exteriör o rörelser. Känns riktigt bra.

2022-01-14 Idag fyller G-kullen 4 år. Vi sänder ett stort GRATTIS till er alla och hoppas att alla mår bra !

2022-01-11 I nästa vecka ska vi besöka en hanne som troligen ska paras med Honey. Om allt är som vanligt så bör Honey komma i löp runt månadsskiftet januari-februari. Ev. valpar kan då komma att hämtas av nya ägareslutet av maj-början av juni.

2021-12-28 GRATTIS till D-kullen som idag fyller 11 år !!!!

2021-11-22 Oj, vad länge sedan vi skrev något här. Men vi har varit på resa med vår husbil i nästan en månad. Med oss på resan var denna gång endast Honey. Målet var att prova på en lite längre resa och stanna kvar ett tag. Vi hade valt Santa Pola i Spanien.  Att vi bara hade Honey med oss berodde på att vi skulle hälsa på en kontakt i Holland som ville träffa henne o oss. Annars är det kanske inte så helt lätt att ha med flera hundar i husbil på så lång resa (ca 760 mil t.o.r.).  Ovsi var med Ivy hemma hos äldsta sonen och hans familj. Innan vi for så råkade Bordrocks Igglo ut för en incident då han föll från ett stup och skadade sig i ena armbågen. Han är nu opererad och på bättringsvägen. Lätt hänt med pigga unga hundar.
Falcon har varit med sin familj på fågeljakt och det har som vanligt gått väldigt bra. Bordrocks Domino har nu i höst fått vandra vidare till hundhimmeln där han säkert har det bra.

2021-09-26 Fick idag info från Piteå att Bordrocks Ior också varit med sin husse på fågeljakt. Han reste en tjäder som husse sedan sköt för honom. Liksom med Igglo ingen reaktion på skott och det är skönt. Väldigt bra när dom efter skott får sin belöning genom en fälld fågel ! Bilder finns på bl.a. FB- kennel Bordrocks.

2021-09-24 Idag har vi varit på Hundutställning i Falköping. Det var SKF som hade 25-årsjubileum med utställning på fredagen och prov lö+sö. Vi var dock bara anmälda till utställningen. Ovsi vann jaktklassen och fick CK, sedan blev hon tvåa bästa tik. Eftersom ettan inte var jaktmeriterad så gick Certet till Ovsi som därmed har två svenska Cert. Honey gick det inte lika bra för. Hon var mest intresserade av vad som fanns på marken - tydligen mycket dofter där så det var svprt att överhuvudtaget få upp huvudet. Hon fick en hel del bra kritik men även sämre enligt domaren exv. lite tunn över bröstkorgen, lite mycket "luft" mellan mark o kropp, trampade igenom lite fram. Hon fick idag sitt sämsta resultat hittills med ett Good. Men hon är sen i utvecklingen och har inte breddat som hon ska än, och mer päls exv. på öronen och i front bör komma. Men hon har i alla fall två Excellent redan från andra utställningar. 

2021-09-19 Nu har Bordrocks Igglo 7 månader debuterat som fågelhund. Han har varit med husse i skogen där han efter sökande stötte upp en ung orrtupp och efter skott sprang efter den och greppade den. Bra början - lovar gott för framtiden. Husse var glad !

2021-09-11 Idag har vi varit på Svenska Stabijklubbens fältprov på Ervalla norr om Örebro.. Deltagande stabijer var Bordrocks Honey, Hunter, Flaxa, Falcon och Anortosits Yatsy (ägs av Henrik o Lena som även är ägare till Bordrocks Domino). Utöver stabijerna deltog några Drentar, Braccos och Breton. Enda 1:a pris i Öppen Klass gick denna dag till Bordrocks Falcon som även blev Klubbmästare. 1:a pris i öppen klass har tidigare erhållits endast för Nadites La Roux, så Falcon är alltså andra stabij någonsin att erhålla ett 1:a pris i ökl. Om han kan erövra ännu ett 1:a pris i ökl så är det Elitklass som gäller sedan. Ett JÄTTEGRATTIS till Falcon och till Helena som lagt, och lägger ner, ett stort arbete med Falcon. Han är är också en mycket duktig jakthund.
20210911, Ervalla, Falcon 1-pris ökl

Jaha- och de andra stabijerna då ? Två stycken fick eftergångar och därmed var dom ute ur provet. Hunter och Honey fortsatte hela sin tid ut men fick tyvärr inga fågelsituationer. Men dom arbetade mycket bra på fälten under sina släpp. Vi är mycket nöjda med hur vår Honey skötte sig med bra fart, vidd och koncentration på sitt arbete.

2021-09-11 Bordrocks Glänsa har idag varit på utställning Gimo Nordic Show och fick bedömning Excellent ! Stort GRATTIS till Maria med Glänsa !

2021-09-09 Vi är nu sedan en vecka igång med träning på fält. Det är genom Karlstads Fågelhundklubb som arrenderar mark strax utanför Karlstad. Klubben har där egen stor voljär för Rapphöns. Fantastiska o stora fält att träna hundarna på. Honey har haft svårt att respekera fågel men denna vecka har hon visat att hon nog kan komma att lära sig att stå för fågel. Idag hade hon två riktigt bra stånd för fågel. LYCKA !!! 

2021-08-01 Idag var det prov i eftersöksgrenarna (släpspår i skog och apportering ur vatten) i Molkom. Anmälda raser var Stabijhoun, Weimaraner, Drentsche Patrijshond och Bracco Italiano. Samtliga 5 st anmälda Stabijer kom från kennel Bordrocks. Två startade i öppen klass, Falcon och Flaxa, och både tog hem full pott 10 på spår och 10 på vatten. Fenix, Hunter och Honey startade i unghundsklassen. Samtliga fullt på släpspåret dvs 10. På vattnet fick Fenix 9 och de två yngre fick 7.
Det innebar att alla 5 blev godkända och därmed klara att få gå prov på fält. Dessutom fick Bordrocks Falcon pris för provets bästa Stabij och Bordrocks Honey fick pris för provets bästa spårarbete. En riktigt bra dag måste man säga. Så underbart att som uppfödare ha privilegiet att ha så bra valpköpare som lägger ner arbete, intresse o tid på sina hundar. Vi är oerhört tacksamma för det. Tack alla ni ! 

2021-07-29 Nu har ännu en valpköpare visat framfötterna. På förberedande träning inför provsäsongen har nu Maria Carlsson med Bordrocks Glänsa varit med vid två tillfällen. Dom har aldrig deltagit på denna typ av träning tidigare. Glänsa visade sig vara en naturbegåvning. Fantastiskt fint arbete och intresse direkt. Matte själv glänste av glädje och förvåning över vilken duktig hund hon hade. Vi ser fram mot mer från detta ekipage !

2021-06-27 Ikväll var vi iväg och tränade hundarna på släpspår (fågel). Honey var kanonduktig, som för det mesta. Hon har hög fart ut och in och levererar i hand. Ovsi har en längre tid nu varit strulig med avlämnandet där hon kan stanna och släppa bytet ca 10 m från mig, ibland kan det även hända att hon inte vill greppa fågeln när hon hittar den. Hon älskar släpspår och far alltid iväg i hög fart, tänd till tusen. Igår var hon superduktig. Som vanligt iväg i hög fart, tog fågeln direkt, kommer tillbaka i bra tempo och levererar med stolta steg till mig i hand.  Det blir i dag guldstjärnor till båda och en extra stor till Ovsi. Lilla Ivy var också med. Hon fick bära in en liten rapphöna och en lite större kanindummy och gjorde det kanonbra. Lovar gott !

2021-06-19 Idag fick Bordrocks Honey bedömning Excellent på exteriörbedömning i Vara. Jättefin kritik men fortfarande behöver hon växa till sig lite för att få CK bland annat i front/förbröst och hårlängd på öronen.

2021-04-26 Lade oss rätt tidigt igår kväll. Vaknar vid sex, drar oss till strax före 7 - det är tyst i huset, inget skällande, och det luktar inget valpbajs o -kiss, alla köksmöbler är tillbaka på sina platser, det är lugnt i huset igen. 07.30 - Visst ja, sonen Tobias kommer med Ivy som ska vara här under dagen !

2021-04-25 Idag har Bordrocks Ior åkt med sin nya ägare I-N Genberg, och Bordrocks Igglo har åkt hem med fam. Albinsson.

2021-04-23 Idag har Bordrocks Isco hämtats av fam. Stålberg

2021-04-22 Idag har följande valpar hämtats: Bordrocks Ipa- Linda Hjalmarsson, Bordrocks Iron - fam. Näslund, Bordrocks Izak- fam Virta, Bordrocks Ivy - fam. T Byström.

2021-04-21 Idag har Pär Lindvall o sambo hämtat första valpen ur I-kullen : Bordrocks Imoz.

2021-04-05 Valpköpare Emma Ståhlberg med familj varit här och titta på valparna. Bestämt sig för valp 5 (Isco) helst.

2021-04-01 Valparna har varit ute i hundgården för första gången. Dom uppträdde som om dom varit där förut. Tyvärr är vädret inte det bästa flr de små tycker vi. Rätt svalt ute.

2021-03-28 Valpköpare Markus Virta med sambo har varit här och tittat på valparna.

2021-03-24 Idag har jag varit på apporteringskurs med Honey. Det kommer att vara en ggr/vecka några tillfällen framöver. Kursen anordnas gm Karlstads Fågelhundklubb. Vi var ca 10 deltagande hundar. Mycket bra och klart svårare än hemma med fler störningar i form av fler hundar, vissa rätt pigga av sig, och ryttare med hästar som passerade ett par gånger.

2021-02-28 Idag har vi tagit foto av valparna som nu är 1 vecka gamla. Bilderna finns under "Valpar".

2021-02-27 Allt går fint med valparna. Vi vägde dom idag på fm och alla växer till sig som dom ska. Flaxa är en riktigt bra mamma, och väldigt duktig på att sköta sina små.

2021-02-21 Flaxa har idag på förmiddagen fött 8 valpar - 2 tikar och 6 hannar. Hon började hässja i går kväll och höll oss vakna hela natten. Första valp kom 08.40. Valpningen har gått väldigt bra och var klar på mindre än 3 timmar.
20210221 Valparna dag 1, några timmar gamla

2021-02-20 Det är nu förmiddag dag 59 på Flaxas dräktighet. Förväntad valpning är den 24 febr.,  dvs dag 63. Flaxa är rejält rund och vi ser på hennes humör att valpning närmar sig, men i övrigt är hon än så länge lugn.

2021-02-15 Idag har Bordrocks Molly fått somna in efter en tids sjukdom. Molly skulle fylla 12 år i juni detta år.

2021-02-14 Bordrocks Flaxa är nu ordentligt rund om magen. Det är nu ca 1,5 vecka kvar till beräknad dag för valpning.

2021-02-11 Idag har vi röntgat Flaxa för att se hur många valpar det är på gång.  Ojoj - Vi kan se 8 st tydligt ! Nu får vi bara hoppas att allt fungerar bra vid valpningen och att alla klarar sig.
Röntgen valpar 1

2021-02-07 Flaxa blir allt större och nu kan vi vara säkra på att hon är dräktig. På torsdag 11/2 ska vi röntga henne för att få veta hur många valpar det kan vara på gång.

2021-02-05 Idag fyller de nio valparna i H-kullen 2 år. Vi skickar ett stort GRATTIS till er alla. Ha en bra födelsedag med lite extra gott att äta.  

2021-01-31 Vi har nu haft flera valpintressenter här på besök under de tre senaste helgerna o veckorna. Vi har setts utomhus pga pandemin (Covid-19). Ibland har det varit lite kallt men med ordentligt med kläder på så har det gått bra. Vi har brukat haft en lite brasa igång vid varje besök så man kan värma sig lite. Vi har haft besök från Karlskoga, Linköping, Alingsås, Stenungssund, Sälen med flera. Det har fungerat bra och varit mycket trevliga träffar och på bästa möjliga coronasäkra sätt.

2021-01-14 Idag fyller G-kullen 3 år. Vi sänder ett stort GRATTIS till er alla. Hoppas ni får något gott att äta - ha en riktigt fin födelsedag.

2020-12-23 Idag har J Bordrocks Flaxa parats med Nord JV-15, Nord V-15 Åtta Små Tassarnas H E Grizzli. Valpar väntas i vecka 8. 

2020-12-03 Vi har nu bestämt oss för att para Bordrocks Flaxa med en svensk hanne. Parning planeras under julhelgen. Om parningen lyckas så kommer valpar att kunna levereras runt månadsskiftet april-maj. Så fort vi konstaterat att parningen lyckats så kommer vi att informera mer om hannen och närmare tid för beräknad valpning.

2020-11-20 Nu har alla valpar utom en i H-kullen blivit röntgade med följande resultat: 
HD A – 2 st, HD B – 5 st, HD B/C – 1 st
ED 0 – 5 st, ED 1 – 2 st, ED ½ - 1 st.
Vi är glada över dessa bra röntgenresultat för kullen. Tack till er alla som låtit röntga era hundar. Nu vet ni också att ni har hundar som det går att arbeta med. 

2020-10-26 Idag kom ett sms från Helena Elffors- Hon och maken Ulf är på ripjakt i fjällvärlden med bl.a. deras Bordrocks Falcon. Helena har haft det lite tufft med stoppen i fågelsituationer eftersom Falcon tycker det är så vansinnigt kul när det går skott och/elelr fågeln reser. Men idag i fjällen har dom skjutit 3 ripor för Falcon som har utfört sin del helt superbra med stramt stånd, bra avance och lugn i skott o flog. Känslan när allt fungerar för teamet hund-skytt i jakten är sååå underbar. Grattis Helena o Ulf till dagens jaktresultat- Och Helena - nu kanske allt arbete börjar ge frukt ! Ni har en superhund i Falcon. Kanske nästa jaktchampion ???
Falcon o Ulf med ripor 26 okt

2020-10-25 En historisk dag ! Sverige har fått sin första stabij till JAKTCHAMPION - Nadites La Roux ! På fältprov idag och igår Karlstad har La Roux glänst, liksom flera gånger tidigare, och nu idag blev hon alltså sveriges första jaktchampion av vår ras. Stort GRATTIS ! På samma prov gick Anortositts anjie till ett andra pris vilket också är kanonbra. Åter igen visar det sig att STABIJER KAN ! Vår egen stabij Ovsi blir åter säkrare och har gjort ett bra prov i öppen klass, dock utan fågelsituation. Flaxa i öppen klassen och de två unghundarna, som för första gången deltog på fält, har också gjort det kanonbra. Vi själva är förstås speciellt stolta, och lite förvånade, då hon arbetat i bra fart och med god vidd, visat stort jaktintresse och varit väldigt lyhörd för mig som förare. Ingen av dessa fick dock någon bra fågelsituation. Ovsi hade stånd på fågel igår, men fick tyvärr lite för lång eftergång än som accepteras i öppen klassen. En mycket bra helg där hundarna arbetat bra och stämningen varit på topp bland alla deltagare.

2020-10-22 Honey har varit på sin första officiella utställning, eller exteriörbedömning som det är nu i dessa Corona-tider. Hon skötte sig strålande, rörde sig jättefint, lät domaren titta på tänderna och stod sedan stilla, som om hon var hur van som helst, framför domaren. Hon bedömdes med ett Excellent vilket vi är supernöjda med. Bedömingsformen kändes väldigt lugn och trygg och man bedömer bara en hund i ringen i taget. Dessutom var dagen indelad på olika starttider för olika grupper av hundar med max 6 hundar i varje grupp, så fler fanns inte i byggnaden samtidigt. Trevligt o bra arrangemang tyckte vi. Ser fram mot nästa sådan exteriörbedömning.
 I väntan 20201022_114426

2020-09-25 Idag har varit på fältprov på Långtora utanför Enköping. Vi hade bara anmält Ovsi, som arbetade på väldigt bra. Hon fick gå full tid, men fick ingen fågelsituation, och därmed ingen poäng. Men i strålande solsken, och i total avsaknad av vind, är vi mycket nöjda med hennes arbete, även om  hon var väldigt trött på slutet. Nu inväntar vi nytt fältprov om ca en månad, och då ska även vilden Honey få starta. Fåglar - skynda er upp i luften när vilden kommer !

2020-09-05 Fältprov på Trossnäs Gård, strax väster om Karlstad. Arrangör var Sv Stabijhounklubben och raser som deltog var förutom stabij, weimaraner och drentar. De stabijer som deltog var Anortasits Yatsy, Bordrocks Flaxa, Fenix och Hunter. Vi hade anmält Ovsi och Honey men eftersom de är i löp så fick dom inte deltaga. Enda godkända stabij under de två dagarna var Flaxa som gick till ett tredjepris på lördagen. Vi sänder ett Stort GRATTIS till Linda o Flaxa.   
Flaxa 3e pris på Trossnäs 5 sept. 2020

2020-09-04 Hej allihopa ! Igår återkom vi från några fantastiska dagar i fjällen norr om Funäsdalen. Söndagen tillbringade vi på fina träningsmarker vid Mittåkläppen. Lite regn till o från under dagen, men hundarna arbetade fint, speciellt Flaxa, och dom reste ca 10 ripor. Måndagen var en mellandag före jakt. Vi besökte bl.a. Flatruet som är beläget vid sveriges högst belägna allmänna väg= kalfjäll och fina vandringsmöjligheter. Lite koll vid utgångspunkten för jaktdagen och Fjällpizza utomhus i solsken i Funäsdalen. Tisdag - äntligen dags för ripjakt. Vi fick en tuff vandring på tre timmar fram till markerna. Uppför hela vägen och rätt brant några kilometer av dessa. När vi startade vår tur var det ett par minusgrader men väl framme strålade solen från en klarblå himmel, och mycket lite vind. Tyvärr gillade inte riporna detta väder. Inte en enda ripa syntes på hela tiden. Hundarna jobbade jättebra och vi hade en fantastisk dag, men fick vandra hem tomhänta. Onsdagen hade vi bokat samma jaktområde, men kände att det inte var någon idé, speciellt med tanke på att det var lång och rätt tung väg att gå, och vädret skulle bli liknande tisdagen. Så vi lyckades få ny träningsmark i Mittåkläppen och det blev en superdag i fint väder. Mycket ripor och hundarna jobbade väldigt bra. Marktypen här passade riporna bättre. Så, åter hemma, stolta stabijägare är vi, och väldigt sugna på en ny tripp nästa år. Känslan att vara i fjällen, i lågvegetation eller högt uppe på kalfjället med milsvid utsikt, renflockar som rör sig fritt runt om, den friska luften, lugnet och inte minst samarbetet med hundarna på jakt efter något dom verkligen älskar - OJ vad underbart livet ändå kan vara ! Jag tackar Ulrik med Flaxa och Thomas med Hetty "Isa" för trevlig och givande samvaro. Bästa hälsningar Kaj, Ovsi o Honey.

20200830_110343 20200901_130125 20200901_112722

2020-08-27 Påbörjat packning inför vår avfärd på lördag till Funäsdalen. Jag (Kaj) åker dit med Ovsi o Honey. Med är också Ulrik med Bordrocks Flaxa och Thomas Roosvall med Bordrocks Hetty "Isa". Vi ska hinna med såväl träning som ett par dagars ripjakt på fjället. Ser verkligen fram mot detta !

2020-08-25 Stardag för ripjakten ! Och Bordrocks Falcon, som ägs av Helena Elffors och Ulf A, reste och apporterade in ripa redan första dagen. Han är såå jätteduktig på detta med fågeljakten. Bra fart o vidd, fast i stånd och mycket bra apportering. Helena har verkligen lyckats bra med träningsarbetet med Falcon. Vi gratulerar till den fina starten på ripjakten !

2020-08-20 Jaha, så gick det med prov för Honey på Trossnäs - Hon har börjat löpa ! Och då får man inte starta på fältprov. Hoppas nu att inte Ovsi drar igång också !

2020-08-17 Hemma igen efter en fantastiskt lärorik och trevlig träningshelg där vi deltagit med våra hundar på träning inför fågeljakt och jaktprov. Deltog gjorde 11 hundar varav 5 st stabijer från oss - Ovsi, Honey, Hunter, Flaxa o Fenix, samt några drentar och weimaraner. Samtliga hundar har arbetat väldigt bra, i synnerhet med tanke på det varma vädret. Tack o lov fanns det gott om skuggiga platser och dessutom direkt närhet till en sjö där hundarna fick svalka sig titt som tätt. Naturligtvis är vi extra nöjda med våra egna hundar som vi tycker arbetat superbra. Unga Honey söker med enorm fart, vidd o intresse. Hon är verkligen härlig att se i aktion. Ovsi som en längre tid varit nedstämd börjar nu komma tillbaka i sitt forna jag och jobbar med god fart o intresse. Stort tack till ni andra som deltog med era stabijer - dt är såå roligt att se dom alla i arbete och uppleva hur duktiga dom är. Och tack till arrangör, tränare och övriga deltagare för denna helg som verkligen ger mersmak.

2020-08-08,09 Är på jaktlydnadskurs denna helg för Jeppe Stridh på Trossnäs Gård utanför Karlstad. Arrangör är Karlstads Fågelhundklubb. MYCKET hemläxa redan idag lördag.

2020-08-07  Idag har vi varit på prov för en av våra underbara stabijers specialitet - eftersöksgrenar - med Ovsi o Honey. Det är bara så underbart att se hur duktiga rasen stabijhoun är på jakten efter fällt vilt. Båda våra två som deltog är klart godkända för att nu gå vidare på fält. Stabijen verkligen älskar att få leta rätt på och inbringa till föraren fågel, eller annat, som fällts. Att uppleva den stora passion denna ras har för vatten, att söka rätt på och inbringa fällt vilt i skog, i vatten, på fält, eller i fjäll, är så fantastiskt. Vilken superhund att ha vid sin sida vid jakten ! Nu väntar några fler träningstillfällen, några fältprov, och inte minst jakten i början av september, då åtminstone sex av för oss kända stabijer kommer att deltaga i ripjakt i fjällen. Stabijhoun - en superbra fågelhund !!! Glöm inte det ni som undrar varför er hund är så intresserad av vilt, det är en jakthund, och rätt hanterad, en riktigt bra sådan. Lycka till med höstens jakter !

2020-07-29 Hemma från resa i norr: Luleå- Jokkmokk- Stora Sjöfallet- Gällivare- Luleå- Umeå- Höga kusten-Dalarna. Kanonfin resa med fina vänner, hundvänner förstås !. Nu är vi hemma och laddar för framtiden. I slutet av augusti drar jag och två andra med Bordrocksstabijer till Funäsdalen för Rip-jakt och träning. Innan dess ska vi på ytterligare prov samt träning. Den 8-9 augusti har Karlstads fågelhundklubb ordnat med  fältträning för kända Jeppe Stridh här i Karlstad. I första hand är medlemmar inbjudna men i mån av plats kan även andra få vara med. Helgen därpå är det träningshelg, framförallt för stabijer, hos duktiga Agneta Andersson i Lindeberg.  Hoppas många har anmält dit. För info - kolla med oss.

2020-07-20 Många hör av sig nu och är intresserade av Stabijvalp. Vi har ett flertal på kö redan.

2020-07-12 Idag har vi varit på eftersöksprov. Det var första gången för Honey, i unghundsklassen. Och som lätt sker vid prov så går ju inte allt så galant som annars. Honey rusar iväg sina 100 meter, tar upp fågeln helt korrekt, sätter av i full fart tillabka, men stannar plötsligt upp, i perfekt läge så att jag å domaren ser henne, lägger ner fågeln, spanar runt om ett bra tag, tar så småningom upp fågeln och rusar in, men hinner släppa ner innan jag tar fågeln (liten förarmiss). Gav tyvärr bara 5 i betyg. Vatten: sitter kvar, lämnar på komando, simmar ut i bra fart, hämtar och kommer in med fågeln, men släpper precis då fågeln når land: Avdrag 3 p ger betyg 7. Godkänd, men lågt betyg, hon som aldrig innan släppt en fågel hon hämtar in. Ovsi gick i öppen klass: Gick ut i bra fart och kom in med fågeln, men släppte innan jag han att kommendera. Gav 7 i betyg. Vatten: gick i skott (hon är nästan omöjlig att få att sitta kvar när ett skott går), finner inte fågeln direkt då hon kom fram på fel sida för att få vittringen. Går så småningom upp på land på andra sidan sundet och söker därifrån. Till slut kan jag kommendera henne tillbaka i vattnet i riktning för fågeln, hon finner den och simmar in till mig med den, men är så trött att hon släpper den i vattenbrynet = ej godkänd. Så kan det gå ! Nya försök kommer !

2020-07-04. Nu har både Himla och Hetty blivit röntgade. Hilma hade HD B/C och ED 1/2, Hetty hade HD B och ED 1.
Nu är vi också igång med träning på släpspår och fält. Ovsi, som haft lite bakslag vad gäller att hämta fram fågel i terräng, fungerar nu superbra. Hämtar och kommer ända fram. Vi är såå jätteglada för hennes skull. Hon blir också allt starkare psykiskt gentemot Honey, vilket säkert bidrar. Det blev ju en väldig omställning för henne, som var yngst i gänget, när både Grima och Diva försvann, samtidigt som lilla Honey kom in i familjen och Ovsi då plötsligt var äldst. Honey går från klarhet till klarhet och är en riktigt bra apportör så här långt. På söndag den 12 juli ska vi tävla släpspår och vattenapportering, Ovsi i öppen klass och Hioney för första gången i unghundsklass. Ett stort problem vi har är att båda blir så väldigt excalterade av skott att dom har svårt att sitta kvar när skottet går, så där får vi ssäkert poängavdrag. Återkommer med rapport.

2020-05-15 Idag har resultatet kommit för Happy's röntgen. Det var HD B och ED 0. Kanonbra ! Vi önskar Larissa och hennes Happy i Finland stort lycka till då de nu planerar att träna i Agility.

2020-05-03 Skönt att vara igång med apporteringsträningen ! För 2 veckor sedan var vi här i Karlstad, förra söndagen i Molkom och nu idag utanför Karlskoga. Deltagit har varit från Bordrocks; Helena med Falcon, Roger med Fenix och Hunter, Linda med Flaxa, Maj med Winnie, Ulrika med Douglas, vi med Honey och Ovsi. Helena har även haft med sin irländska Setter Lucky och vid ett av tillfällena deltog även Karin E med sin Drent. Det har varit väldigt bra träningar där hundarna arbetat mycket bra. De två ungdomarna Hunter och Honey har utvecklats snabbt och vet redan vad det handlar om och det gäller ju inte bara att söka och ta upp utan även leverera till föraren och inte leka med "bytet".

2020-04-26 Vi skickar ett stort GRATTIS till F-kullen som idag fyller 4 år. 

2020-04-24 Rasklubben har skickat ut en önskan om att alla stbijägare ska fylla i en enkät som gjorts av en vet.student i Holland. Den behandlar vår ras, hälsa och beteenden. Vi vill uppmana alla våra valpköpare, och även övriga stabijägare, att fylla i den, för rasens skull. Tack på förhand.

2020-04-19 Nu är vi igång med apporteringsträning igen. Idag var det andra gången som Honey släpptes lös på att spåra upp och hämta in fågel o kanin. Hon gjorde det helt superbra ! Visar verkligen intresse för detta. Tyvärr har vi fått lite bakslag med Ovsi f.n. Hon visar en enorm glädje att springa ut, och när hon tar upp fågel/kanin så har hon god fart in. Men, ibland, vill hon inte ta upp, och ibland släpper hon strax innan hon är framme hos mig. Så vi har där lite att ta tag i.

2020-04-06 Stort GRATTIS till Bordrocks Glänsa som idag genomfört godkänt anlagsprov viltspår  med bra bedömning. Det var hennes första provförsök och hon klarade det superbra med utmärkt spårningsförmåga. Något högt tempo. Superbra !

2020-04-01 Idag födde Bordrocks Frida 10 st valpar (4 hannar o 6 tikar), alla mycket jämna o fina. Dessutom var det en dödfödd så egentligen hade hon 11 st !. Vi skickar ett stort lycka till till Lars-Erik med fru och förstås till fina Frida !

2020-03-12 Angående kennelträffen nu i vår som vi hade planerat för, så har vi bestämt att skjuta på den med anledning av Coronaviruset och den oro och osäkerhet som den skapat. Vi hoppas kunna ha en träff istället på sensommaren eller tidig höst.

2020-03-10 Idag fyller vår E-kull 7 år ! Vi skickar ett stort GRATTIS på födelsedagen till Bordrocks Ellen, Ester, Elvis, Eddie och Elsa, och förstås en hälsning till era mattar och hussar.

2020-02-29 Bordrocks Frida, som ägs av Lars-Erik Gröndal i Oslo, tog igår Cert och blev även BIR på utställning i Norge. Det var sista certet som Frida behövde för att bli norsk utställningschampion, så nu kommer Frida att kunna tituleras med N Uch ! 
Frida är också nu konstaterad dräktig efter parningen i Holland.

2020-02-20 Idag har vi fått resultatet av HD röntgen på Honey: HD-B och ED ua. Bra ! Det var snabbt av SKK då vi gjorde röntgen på eftermidagen torsdag den 20 februari och resultatet fanns på hunddata måndag 24 februari !

2020-02-19 Resultatet av Hellies röntgad fanns idag på SKK's hunddata. Resultat var HD-B och ED ua.

2020-02-15 Bordrocks Hellie har idag varit på röntgen av höftleder.

2020-02-05 H-Kullen fyller 1 år idag ! Ett JÄTTEGRATTIS till er alla från syster Honey och oss andra här på Bordrocks. Till mattar o hussar - Kom ihåg 1-års vaccinationen ! En ny DHPPI !

2020-02-03 Om två dagar fyller H-kullen 1 år och det är dags för en ny vaccination.

2020-02-02  Just när jag berättat för Aja hur duktig Honey har blivit, så smet hon iväg på ett eget spårrace idag. Hon hade varit lös under promenaden längs grusvägen, men så kopplade vi upp henne när vi skulle passera en mindre asfaltväg. En liten bit in i skogen på andra sidan så släppte jag henne igen. Hon sprang kanske ca 20 m och sedan bar det av in i skogen, åt vänster. Jag ropade och visslade - ingen hund. Aja vände hemåt med de tre andra stabijerna vi hade med oss (Ovsi, Diva, Dennis) medan jag var kvar på skogsvägen. Jag ringde en bekant för att få lite bilsökhjälp i närliggande villaområde. Efter ca 25 min kommer hon tillbaka till mig, slokörad o låg, och jätteslut. Nog hade hon haft kul allt, och full fart hade det säkert varit. Och helt klart visste hon att hon gjort något som inte var ok. Det blev en tillrättasägelse och "straff"exercis hemåt. Och hon skötte sig exemplariskt.  Jaa, dessa hundar !

2020-01-15 En stor del av dagen har ägnats åt planeringen av vår Hollandsresa i vår. Vi gör sällskap med Maj o Pelle som har Bordrocks Ellen "Winnie".  Tanken är att få se tulpanfält, besöka Kreukenhof, kanske besöka en o annan stabij ?

2020-01-14 Ett stort GRATTIS hela G-kullen som fyller 2 år idag. Oj vad tiden går fort. Hoppas att ni och era mattar o hussar har det fint !

2020-01-13 Idag var vi på lydnadsträning med Honey för andra gången. Honey skötte sig strålande tycker jag och kände mig riktigt glad o stolt över henne. Träningen sker inomhus här i Karlstad i Karlstads Fågelhundklubbs regi.

2019-12-22 Snart är det JUL ! Hos oss blir det ingen vit jul det är då säkert - det är bara grått o blött.
Vi har börjat fundera lite på att ha en ny kennelträff i början av april, eller i början av maj. Alla med Bordrockshundar är förstås välkomna då. Det blir en helg, alltså från runt lunch lördag till runt 14.00 på söndagen. Hör gärna av er till oss om ni har idéer på vad ni vill att vi ska göra. Långpromenad, lydnadsövningar, sök, apportering .....????
Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL, och så småningom ett GOTT NYTT ÅR.

2019-10-02 Här kommer lite ny info. Vi var ju på utställning i Visby på Gotland där Ovsi  fick Cert ena dagen och Honey på sin första utställning blev BIR Valp. På lördagen deltog även Hetty (Isa). Både Hetty och Honey fick fin kritik och båda med kommentar Mycket lovande. Även Flisa deltog båda dagarna och fick Excellent.

Ovsi fortsätter vi jobba med efter nästan 2 års minimalt arbete. På eftersöksprov utanför Karlstad for hon iväg med hög fart och kom tillbaka med kanin i mycket bra fart. Tyvärr så lade hon ner kaninen för tidigt, alltså kom inte ända fram till mig för avlämning. Därför fick hon 0 på det delprovet. Vattenapporteringen skötte hon jättebra. Tyvärr i dessa sammanhang så är hon het på skott och kunde inte vänta på mitt kommando för att hämta fågeln i vattnet, utan reste och kastade sig i vattnet vid skott. Fick därför inte full poäng. Detta är tyvärr det enda prov vi gått med henne i år. Nu jobbar vi vidare med apporteringen. Men hennes iver som jakthund går det inte att ta miste på.

Vi har varit på träning i Funäsdalen, jag och Ulrik Hjalmarsson, med Ovsi, Flaxa och vilden Honey. Första dagen tillbringade vi med Drentklubben som hade fågelträning däruppe, sedan hade vi bokad mark för egen träning. Hundarna arbetade väldigt bra och med bra vidd. Honey arbetar mycket intensivt och med hög fart. Tränaren från Drentklubben hade aldrig sett en stabij arbeta så intensivt och med sådan hög fart. Vistelsen i Funäsdalen gav mersmak så hoppas vi kan fara dit 2020 igen, och då även få tillfälle till jakt. Samtidigt med oss var även Helena uppe med bl.a. Falcon på träning och jakt. Han arbetar fantastiskt fint nu. Och ett antal ripor blev fällda. Underbart att se våra stabijer när dom får vara fria på fågeljakt ! Och vilken upplevelse för oss själva att vara med hundarna i fjällvärlden. Har ni möjlighet så måste ni prova på detta. Eller få tips från oss.
Senast deltog Falcon på fältprov för 1,5 vecka sedan där han gick till ett 2:a pris. Stort Grattis.

Föregående helg var Bordrocks Douglas och Bordrocks Flisa på utställning på Åland. Båda fick Excellent med bra kritik men inte en enda stabij fick CK så det blev ingen BIR eller BIM ! 

Våra egna hundar Ovsi och Honey är annars fulla av energi. Vi tränar på fågel i markerna som Karlstads Fågelhundklubb har och båda hundarna visar ett stort härligt intresse och energi. Honey har ett fantastiskt jaktintresse och arbetar väldigt intensivt. På träning för instruktör så får hon gå med vuxna hundar istället för med övriga juniorer o unghundar pga sitt duktiga arbete. Jätteroligt att se henne i arbete. Vore kul att höra hur det går för er övriga med valpar ur denna kull. Ni bör ju nu ha hunnit prova på fågel (ni som tänkt er jakt) och lydnaden bör ha kommit en bit på väg. Honey sätter sig och stannar på kommando men när det flyger upp en fågel framför nosen är det svårt att få stopp. En känsla är att i stort sätt alla i denna H-kull är väldigt ivriga, orädda, framåt och fodrar lite mer arbete än vanligt pga en mycket stor portion av att älska livet.

2019-08-18 Kennelns hundar har haft många framgångar under sommaren som vi skrivit om på Facebook under Kennel Bordrocks sida. Hoppas ni följer oss där. På Eftersöksprov har Flaxa, Fenix, Falcon, Douglas och Ellen (Winnie) blivit godkända och är därmed klara för fältprov. Falcon har klarat viltspårprov under sommaren och efter 3 förstapris i ö.kl är han nu även han Viltspårchampion. Frode fortsätter att tävla i eftersök ö.kl. och blev igår 3:a av totalt 20 deltagande hundar på Torntorpsprovet i Torsby. Goliat har tagit sitt första diplom i Nose Work och slutade totalt 3:a på prov i Enköping igår. Även Winnie har tagit diplom i Nose Work och varit riktigt duktig. Freja (Alice) går bättre o bättre inom agility. Snabb som en vessla och bättre o bättre resultat.  GRATTIS till alla för fina framgångar.

Själva har vi nu närmast inplanerat ett besök hos en av valpköparna från sista kullen och samtidigt passar vi på att ställa ut Ovsi och "lilla" Honey p utställningar i Visby. Efter det väntar fjällträning på fågel i Funäsdalen för Flaxa, Ovsi och Honey. Det ska bli riktitgt kul !

2019-06-16 Idag har det även skrivits svensk Stabijhistoria då Nadite´s LaRoux som första svenskfödda stabij tog sitt sista cert i jaktklassen och därmed blev Svensk Utställningschampion. Karin och Henrik som är ägarna har gjort ett fantastiskt fint arbete med sin hund och då är nu även kvalificerade till Elitklass jakt. Vi skickar ett stort GRATTIS till Karin o Henrik.

2019-06-16 Ett SUPERGRATTIS till Bordrocks Glänsa och Bordrocks Falcon som idag deltagit på utställning i Leksand. Båda fick excellent i bedömningen. Glänsa slutade som Bästa tik och blev BIM (bäst i motsatt kön), Falcon tog sitt första cert i jaktklassen och slutade totalt 2:a bästa hanne. Suveränt och vi som uppfödare är så stolta över er. Än en gång stort GRATTIS !

2019-06-13 Fick idag tråkigt besked från Tyskland. Hardy har brutit vä bakben. Stor energi har han, det vet vi ju, och när han försökte hoppa över en hög grind föll han så illa att han bröt benet. Så nu går han gipsad ett tag framåt. Inte lätt för en så ivrig krabat. Barbara är förstås jätteledsen, men det är sånt som kan hända.

2019-06-12 I kväll kom vi, Kaj, Aja o Ovsi, hem från vår resa till Tyskland och Holland som vi gjort tillsammans med Maj och Pelle och Bordrocks Ellen dvs Winnie. Vi har haft en jättefin resa i våra resp. husbilar, dock med lite blandat väder. Vi skulle ha hälsat på en uppfödare i Holland som bjudit in oss. Tyvärr kunde vi inte i förväg säga vilken dag vi skulle kunna dyka upp. Nu blev det tråkigt nog den dag då hon skulle på utställning i södra Holland så besöket får vänta till en anna gång.

2019-06-10 Linda Hjalmarsson, som äger Bordrocks Flaxa (mamma till senaste kullen) har ju hand om vår lilla Honey när vi är bortresta. Linda har haft med sig Honey dels till de nya träningsmarkerna som fågelhundklubben har här i Karlstad och dels till träning i skog o vatten vid Lillerud. Hon har haft Honey lös på träningsmarkerna där Honey hängde med andra i deras revieringsarbete. När Linda kallade in henne, även på rätt långt avstånd, så kom hon tillbaka direkt. Vid vattenträninggen provade dom att kasta pinne i vattnet för att se om hon skulle hämta. Självklart gjorde hon det direkt, utan tvekan.  Man provade även att gå och säga "stanna" varpå hon direkt stannade. Närvarande var vid båda tillfällena mycket imponerade över denna endast ca 17 veckor gamla tik. Hoppas att det håller i sig med henne framledes, för så här långt känns det väldigt lovande.

2019-06-08 Under vår resa i Tyskland fick vi idag information om att Bordrocks Flisa blev bästa tik och BIR på SKK,s utställning i Vänersborg. Samtidigt blev Bordrocks Fenix 2:a bästa hanne. Båda förstås med Excellent i sin bedömning. Jättekul och STORT GRATTIS till båda ägarna Eva resp. Roger.

2019-06-03 Idag har vi levererat Bordrocks Hardy till Barbara Sweers-Mueller i Burscheid i Tyskland. Barbara har en hanne sedan tidigare "Foppe" som används i jakt och som hon gått många prov med. Nu önskar vi henne stort lycka till i sitt framtida arbete med Hardy.

2019-05-26 Bordrocks Frida har idag deltagit på Norska Stabijhundklubbens officiella specialutställning där hon tog stort Cert, blev BIR (bäst i rasen) och blev även utsedd till utställningens bästa hund. Vi skickar ett STORT GRATTIS till Frida och hennes husse och matte !

2019-04-28 En påminnelse till er med valp ur senaste kullen (H-kullen). På tisdag den 30 april är valparna 12 veckor och det är hög för vaccination nr 2 mot DHPPI ! Glöm inte boka tid !

2019-04-28 Idag har Karin och Tomas Roosvall hämtat sin efterlängtade Hetty "Isa" som ni kommer att bo tidvis i Stockholm och tidvis på Gotland. Vi önskar dom och alla er andra en bra framtid med era Bordrockshundar.

2019-04-27 En mycket trevlig dag där vi skickar ett stort GRATTIS till 3 st framgångsrika Bordrockshundar och deras förare: 1. Bordrocks Glänsa som idag blev bästa tik och BIM på SKK's utställning i Västerås, och med en superfin kritik. 2. Bordrocks Freja "Alice" som idag tog sin första seger i Agility ! Hon är kanonsnabb på banan. 3. Bordrocks Ellen "Winnie" som idag tog sitt 2:a diplom i klass 1 i Nosework samt blev 2:a av 25 deltagande hundar i Behållaresök ! Vilken dag !

2019-04-26 Vaccination 12 veckors och ny besiktning av Hetty idag. Hon ska hämtas på söndag.

2019-04-20 Glad Påsk önskar vi alla våra hundvänner.
En liten påminnelse till er som nyss hämtat era valpar - Kom ihåg att beställa tid för 12-veckors vaccinationen (DHPPI)

2019-04-15 I kväll var vi på årsmöte i Karlstads Fågelhundklubb. Som vanligt en väldigt trevlig tillställning. Tyvärr kom inte Birger Knutsson, pga sjukdom, som skulle ha föreläst. Den presenterade verksamhetsplanen för innevarande år ser riktigt intressant ut med många bra aktiviteter och förhoppningsvis möjlighet till mycket träning. 

2019-04-14 Idag var det dags för BPH i Arvika. Detta gjorde vi tillsammans med norska kenneln Stabykrokens. Totalt deltog 10 st hundar - 5 st från Bordrocks, 3 st från Stabykrokens samt ytterligare 2 st stabijs. Av dessa genomförd 8 st (80 %) BPH:n. Alla dessa oberörda av skott. En riktigt trevlig och intressant dag hade vi tillsammans. Tack till alla ni som deltog och stort tack till funktionärerna i Arvika Brukshundklubb som gjorde ett kanonbra jobb.

2019-04-13 Idag har vi haft besök av Maria Carlsson med Bordrocks Glänsa ("Essi") och av Eva Nilsson med Bordrocks Flisa. Även Maj o Pelle med Bordrocks Ellen "Winnie" var med efter lunch. Vi tränade lite grundläggande på stopp/stanna, inkallning och apport. Till lunch bjöds det på grillat - årets premiär ! Därefter drog vi till skogs där vi tog en gemensam promenad och sedan övade lite släpspår och inhämtning av fågel. Jättetrevlig dag där såväl hundar som hundförare gjorde ett strålande jobb !

2019-04-06 Idag har ytterligare 3 valpar lämnat oss för att komma till sina nya hem - En till Norge, en till Finland och en till Dalarna. Vi önskar alla de sex som nu kommit till sina nya hem, och alla deras nya hussar och mattar, stort lycka till i framtiden.  

2019-04-05 Idag har 3 st valpar lämnat oss. En åker hem till Danmark, en till västkusten och en hem till strax utanför Karlstad.

2019-04-04 Idag var det veterinärbesiktning på hela valpkullen. Samtliga utan anmärkning, inga extra sporrar och testiklarna nere på alla hanarna. Skönt när allt är helt ok. Dom är nu även vaccinerade coh alla har fått chip-märkning. 5 st har dessutom EU-pass nu.

2019-03-31 Idag har vi försökt att fotografera valparna. Ett par av dom måste vi ta nytt kort från sidan på. Bilderna är så här långt nu upplagda under "Valpar".

2019-03-24 Idag har PM för BPH-dagen kommit och ska ha skickats ut till alla deltagare via mail. Hör av er om ni inte fått något.

2019-03-23 Huvudbilder tagna på valparna och upplagda på Valpsidan.

2019-03-19 Äntligen lite värme, och sol ! Idag har valparna varit ute för första gången. Och oj vad det var mycket att upptäcka, Vi har lagt några bilder under "Valpar"
20190320_122641

2019-03-18 Det har varit några hektiska dagar med många besök av valpköpare sedan i fredags och fram till idag. Besök från olika platser i Sverige samt från Finland och Danmark. Jättekul, men fullt upp ! Vi har ännu inte kunnat bestämma oss för vilken valp vi själva ska behålla och hur tikarna i övrigt ska fördelas. Efter valptestet den 27 mars hoppas vi vara mer säkra och kan då meddela vem som får vilken valp. 
Mitt i all röran fick vi också ta bort kennelns stammor Grima som hann att bli 12,5 år. 

2019-03-08 Ännu en go-kväll ! Ligger på mage på golvet, omsvept av 9 st helt underbara valpar. Kan man behålla allihopa månne ??? Dom är ju bara så oerhört goa ! Sååå mycket det händer för varje dag som går.  Nu har dom börjat leka med leksaker, stora som små. Tyvärr blev intresset för fågel och kanin lite svårbedömt då mamman och gudmor Ovsi hellre tog hand om just dom sakerna själva. Vi får återkomma om detta intresse, då kanske inte de vuxna är med.

2019-02-24 Oj vad valparna växer. Igår och idag har dom fått prova att lapa i sig lite valpvälling från sked. Några tyckte - Oj ! -vad konstigt. andra tyckte - Super ! Mer ! Dom går nu på sina ben, om än lite ostadigt och dom har börjat reagera på omgivningen som när man kommer och börjar prata till dom. Dom är baras sååå underbara.

2019-02-17 Dags att anmäla till BPH-dagen den 14 april !!! Nu drar det ihop sig och vi har flera som tidigt anmält sitt intresse att delta. Den 8 mars vill vi har er anmälan så vi kan skicka uppgifterna till arrangören hos Arvika Brukshundklubb. Hundens namn och registreringsnummer ska anges liksom er mailadress så att arrangören kan skicka ut info om betalning och annat till er. Kostnaden för provet är 750:-/ekipage. Maxantal är 10 st. Som ni vet sedan tidigare så anordnar vi detta tillsammans med norska kennel Stabykroken. Glöm nu inte att anmäla ! Det finns även möjlighet att komma och hälsa på av nyfikenhet även om man inte ska delta, och få en trevlig gemensam Stabijdag med goa vänner. Men även för det vill vi gärna att ni namäler så vi vet hur många vi blir. En kul o spännande dag hoppas vi på ! Välkomna !

2019-02-17 Nu har valparna börjat öppna sina ögon. Vikten har fördubblats. Ett gäng riktigt pigga småstabijer som så smått nu staplar ostadigt omkring på egna ben.

2019-02-05 I natt fick Flaxa 9 st valpar - 3 hannar och 6 tikar. 2 st (en hane och en tik) är brun o vit. Se vidare info under rubrik "Valpar".

2019-01-31 Vi är nu framme vid 8 veckors dräktighet på Flaxa och hon har blivit rätt rund. Vi har lagt en fotobild på henne under rubrik "Valpar", men även här.20190131_dräktig 8 v

2019-01-25 Idag har vi röntgat Flaxa för att få en uppfattning om antalet valpar vi har att vänta. Och nu vet vi att det ser ut att bli många. Vi återkommer med mer info när valparna är födda vilket bör bli om ca 14 dagar.

2019-01-15 Idag har vi haft ett mycket trevligt besök av en av valpspekulanterna för kommande valpkull. I den mån det är möjligt så vill vi ju alltid träffa de som är intresserade av valp inan valparna är födda så vi får lära känna dom bättre och dom får träffa oss och våra hundar, och förstås ha möjlighet att ställa alla tänkbara frågor.

2019-01-14 Idag har vi varit och tagit ultraljud på Flaxa och det är konstaterat att där är ett flertal valpar att vänta.

2019-01-12 De har nu gått 5 veckor och Flaxa har börjat att bli lite rund redan. På måndag är det dags för ultraljud så att vi får ett definitivt besked på att hon är dräktig.

2019-01-05 Nu i den gångna veckan har den annars väldigt matglada Flaxa börjar krångla med maten - äter långsammare, äter inte gärna på morgonen, vilar mer än vanligt . Detta med minskad matlust är ofta de första tecknen på dräktighet, även om vissa tikar inte visar något alls. Den 14 januari har vi bokat tid för ultraljud så då får vi veta med säkerhet om hon är dräktig. Spännande tider !

2019 !

2018-12-22 GOD JUL alla våra fyrbenta och tvåbenta vänner.
Till hussar och mattar - Var rädd om era hundar - tänk på vad ni ger dom i dessa juletider !

2018-12-22 Du som vill följa oss - Via mig "Kaj Byström", syns vi även en del på facebook, Svenska stabijhounklubben, Stabyhoun Global och kennel Bordrocks. 

2018-12-19 Vi har via sms från Mikael i Stöllet fått veta att han nu även jagar skogsfågel, Orre och Tjäder, med hjälp av Frode. Inga problem med skott där heller tydligen.
IMG_20181218_132223358_HDRIMG_20181216_152734618

2018-12-18 Fick ett jättetrevligt mail från Erik Martre i Bergen idag. Han berättade om Goia (Bordrocks Glittra) nu 11 månader som han i somras började träna lite på eftersök. I höst har de deltagit i riktig jakt vid flera tillfällen varav 6 gånger vid jakt på hjort. De har även provat på ripa vilket hon visar klart intresse för. Han skiver att Goia har ett extremt jaktintresse, är totalt orädd för skott och andra plötsliga ljud. Hon älskar också männiksor dom möter, nästan för mycket så dom får försöka dämpa henne. Detta är något vi njuter av att höra då det ryktas mycket om att stabijer har svag mentalitet.
IMG-4584IMG-4641IMG-3261

2018-12-18 Idag sjönk temperaturen ned till runt - 5C. Solen kom from delvis och det gav ett härligt ljus. Jag tog en långpromenad med Ovsi i detta fina väder. Hon har en längre tid nu varit riktigt på alerten, främst då när det gäller koll efter fågel och rådjur. Hon är också i väldigt god kondition för närvarande vilket kan bidra. Jag brukar skryta över henne, att jag har så bra samarbete och lydnad, hon sticker aldrig, men, man ska inte bli för säker, det fick jag uppleva igår. För plötsligt, inne i skogen (hon gick en liten bit bakom mig på en stig) så tar hon upp ett färskt spår, och jag ser henne, men "vet" ju att hon inte försvinner ur synhåll utan strax kommer in till mig igen. Men icke denna gång - hon försvann och kom inte förrän jag använde visselpipan. Nu var hon tillbaka snabbt, tog bara kanske ett par minuter, men det fick mig att inse att det ändå kan inträffa. Bra lärdom !
20181218_14471820181218_144017

2018-12-07 Åter hemma från Norge där vi nu varit och parat Bordrocks Flaxa med Paksenarrions Bravissimo Findulias "Zico".  Zico är en jättetrevlig hanne med väldigt bra temperament. Han har dessutom en stamtavla som matchar Flaxa mycket bra och en riktigt bra hälsostatus. Om parningen tar sig så väntar vi valpar i vecka 6. En spännande tid väntar nu !

2018-11-27 Äntligen, efter dryga två månader, kom beskedet från Utrecht i Nederländerna på Flaxa´s DNA test avseende CD. Resultat: Ej bärare dvs hon är CD fri. Häärligt ! Det innebär att, eftersom pappan till den kommande valpkullen (hoppas vi) också är CD-fri så blir valparna det med. Kanonbra !

2018-11-03 Jag var med och tittade när Bordrocks Frode med sin husse Mikael gick ett viltspårprov i öppen klass vid Bonäs. Han blev förstås återigen godkänd med ett 1:a pris. Jag provade sedan att gå samma spår med Ovsi, som aldrig har gått ett blodspår. Hon gick perfekt hela sträckan, så det lockar till att kanske gå på prov med henne så småningom.

2018-10-13 Vi ska denna helg till Norge för att träffa en ev. partner åt Flaxa. Vi kommer samtidigt att träffa representanter från norska stabijklubben och följa med dom på tur med andra stabijägare.

2018-10-11 En förklaring av BPH: Det står för Beteende och Personlighetsbeskrivning- Hund. Lite grann som ett enklare MH - test (Mentalbeskrivning Hund) dock utan någon bedömning om vad som är rätt eller fel. BPH består av en rad olika moment som möte med en person, möte med utklädd person, gå över lite annorlunda underlag, leklust mm. I BPH finns inget rätt eller fel. Hundarnas resultat redovisas i en typ av diagram som kan jämföras med det som gäller för rasen (baserat på alla resultat av BPH). Vill ni läsa mer om BPH så är et enkelt att söka på BPH hos SKK Svenska kennelklubben.

2018-10-10 Idag fyller vår härliga, busiga, goa, duktiga OVSI hela 4 år. Tiden går alldeles för fort. Jag hinner inte med . Hon har grattats idag med såväl gott att äta som flera leksaker.

2018-10-09 BPH ! Nu är det bokat en BPH-dag för Stabijer. Vi (kennel Bordrocks) ordnar detta tillsammans med Kenneth Johannesson som har norska kenneln Stabykrokens. Hundar från dessa kennlar har företräde, men först till kvarn gäller, och vi fyller gärna på med andra stabijer. Deltagandet är dock maximerat till 10 st hundar så var ute i tid ! 
Datumet för detta BPH är den 14 april 2019. Platsen är Arvika Brukshundklubb ca 7 mil nordväst om Karlstad. Kostnaden är 750:-/hund. Vi bjuder på enklare förtäring i samband med dagen.

2018-09-16 Dag två på Ervalla: Nu kom lyckan till Bordrocks Flaxa som även hon nu är godkänd i unghundklassen ! Hon blev också söndagens Bästa Stabij och blev även Klubbmästare ! Även för Flaxa betyder det att gon är klar för öppenklassen. En kanonhelg för kennelns hundar och enormt STORT GRATTIS även till Linda och Flaxa för en fin insats på fältet.
Flaxa o Linda på Ervalla 16 aug 2018

2018-09-15 Denna helg är det fältprov i Ervalla, Örebro med rasmönstring imorgon söndag. Vi har just fått veta att Bordrocks Falcon idag gått till 2:a pris och att han därmed är klar o godkänd i unghundsklassen. Han blev dessutom utsedd till lördagens Bästa Stabij. Nu väntar så småningom öppenklassen ! Enormt STORT GRATTIS till Falcon o Helena för denna fina insats.
Helena o Falcon på Ervalla 15 aug 2018

2018-09-09 Idag fick vi veta att Bordrocks Frode har gått ett björnspår i Ekshärad och fick ett 1:a pris. Därmed är han godkänd att spåra björn. Jag vet inte hur många stabijer i Sverige som är godkända för att spåra björn men tror inte det kan vara många, om ens någon. Stort Grattis skickar vi till Frode och till duktiga husse Mickael som medddelar att Frode verkligen fick jobba för priset.

2018-09-08 Nu har vi inget skrivit på en lång stund. Men saker har ändå hänt. Vi har varit med husbilen i Kroatien och nyss kommit hem efter några veckor där. För första gången hade vi ingen hund med oss och lite tur var väl det då vi hade runt 34-35 grader varmt i början. Vi hade till o från sällskap av bekanta från Mora som hade en sk Perro (spansk vattenhund) med sig, så hundkontakt hade vi i alla fall som tur var. Idag fick vi ett härligt mail från Sinnika i Finland. Den av oss uppfödda borderterriern Bordrocks Lizz'Tiara lever och är i gott mod. Hon fyllde 17 år den 6 september och är väl bland de sista levande borderterrierna från vår kennel. Sista kullen hade vi 2005. Här är ett foto som vi fick på henne. Grattis Tiara ! Och stort tack Sinnika !
DSC_3946 

2018-08-25  Helena Elffors med Bordrocks Falcon har varit på prov i apporteringsgrenarna idag. Han fick strålande 10/10 dvs högsta möjliga poäng på apportering, öppen klass, såväl i skog som i vatten. Han fick pris för bästa Stabij och bästa hund på vattenapporteringen. Helena lägger ner ett stort jobb och har ett riktigt bra samarbete med sin hund. Teamkänslan är a och o i jaktträningen och Helena och Falcon är ett fantastiskt bra team. Stort GRATTIS till er båda för detta fina resultat. Nu väntar revieringsdelen som kan ske i fjäll (ripa) eller på fält (fasan eller rapphöns). Vi väntar med spänning på nästa resultat. Här en bild från apporteringsprovet ökl i Norum, Molkom, Värmland 25 aug.
Helena o Falcon, 10-10 ökl apprteringsprov 25 aug. 2018

2018-07-29 Länge sedan vi var på utställning ! Men till idag hade vi anmält till utställningen i Ransäter, Värmland. En fantastisk fin utställningsplats som alla borde besöka. Traditionen trogen åts det förstås raggmunk o underbart fläsk på eftermiddagen. Men hur gick det ? Vi får nog säga att det blev ett bra resultat. Anmälde från kenneln var Flaxa, Flisa, Falcon och Fenix samt Ovsi förstås som visserligen inte heter Bordrocks men trots det är lika mycket Bordrockshund som övriga då pappan är fina Bordrocks Douglas. Ovsi tog Cert i jaktklassen, tikarna placerade sig sedan  1 (Flaxa),2 (Ovsi) ,3 (Flisa) i tikklassen, alla med excellent. Hannarna placerade sig 1 (Falcon) och 2 (Fenix) Falcon med excellent och Fenix med very good. Sedan blev då Flaxa BIR och Falcon BIM. Detta trots att nästan alla tappat jättemycket päls pga värmen (vilket domaren också noterade i kritikerna). Vi var alla mycket nöjda efter denna dag. Tack alla valpköpare som kom och förgyllde denna dag !

2018-07-15 Frode har varit uttagen till länsprov i viltspår där han slutade på 6:e plats ! Strålande och stort Grattis till Mikael för väl genomfört prov !

2018-07-14 Idag har det varit prov i apporteringsgrenarna vid Norum norr om Karlstad. Enligt rapporterna blev det mycket fina resultat där 14 av 17 startande blev godkända. Deltog och blev godkända var bl.a. stabijerna Bordrocks Ellen (Winnie) och Bordrocks Falcon, Falcon med strålande 10 på spår och 9 på vatten. Stort Grattis till er alla som lyckades så bra trots värmen som idag har legat på runt 30 grader. Ovsi o jag vilar oss i form hemma på Kätterud !

2018-07-10 Tyvärr hinner och orkar jag inte fn träna med Ovsi som jag skulle vilja. Något tävlande i jaktgrenarna är nog inte något att hoppas på detta år. Vi får hoppas på ett bättre år 2019. Men vi tränar på apportering och vi har badat en hel del. Vi har det i alla fall mysigt med våra hundar och vi älskar dom verkligen.

2018-05-26 PREMIÄRDOPP ! Badpremiär i Fryken för såväl Ovsi o Diva som för husse själv. Ofattbart skönt för att vara i slutet av maj.

2018-05-20 För dig som ska på stabijhounklubbens apporteringsträning här i Karlstad, och har husbil eller husvagn, så kan vi erbjuda några platser hemma hos oss. Vi har bl.a. en tidigare ridbana som rymmer flera ekipage. Anna-Lena och Christian med "Alice" (har husbil) och Eva med Flisa (har husvagn) är redan inbokade. Vi bor i närheten av platsen där vi ska träna på apporteringsgrenarna.
Hör gärna av dig om du behöver plats.

2018-05-19 Igår kom våra kära vänner från Luleå på besök med husbil och hundar. In for en lappsk vallhund och en borderterrier. Skönt med stabijer - dom sa bara hej, välkomna, vad roligt att se er. Inte det minsta lilla gruff, bara glädje och vänlighet. Skönt med såna hundar. Och idag kom Eva med Flisa på besök. Jättekul att ses ! Flisa är ur näst sista kullen som nu är drygt 2 år. Lite försiktig först förstås när hon klev in här i sitt födelsehem, men hon är en glad o pigg krabat, väldigt nyfiken. Eva har anmält till Stabijklubbens apporteringsträning här i Karlstad den 2-3 juni. Har du ?

2018-05-12 Hemkommen från fågelhundträning Fält hos Amir på Långtora. Som vanligt fantastiskt bra, nyttigt, trevligt och träningsidéer med i bagaget för att fosrtsätta den egna träningen hemikring. På träningen var även Bordrocks Flaxa och Fenix samt en Vorsteh och några Drentar ett bekant gäng ! Ser redan fram mot ny möjlighet att komma till Långtora och träna !

2018-05-07 Vid konferensen i helgen som var ägnades en heldag åt mentalitet och BPH (= Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund) . Efter mötet kände vi att vi måste försöka få till en BPH-dag för Bordrocks-hundar, för de som vill förstås. Vi kommer då troligen att göra detta ihop med Kenneth Johannesen från kennel Stabykroken i Norge, så det blir då hundar från såväl Norge som Sverige vilket skulle vara väldigt trevligt o kul. Vi återkommer om detta, men hör gärna av er om ni är intresserade att delta. Avgiften för ett BPH-test lär vara runt 800:-/hund men blir vi många så kan kanske priset pressas. Vi fixar lite ätbart.  Nu ska vi se vart och när vi kan få till detta.

2018-05-06 Hemma från en väldigt trevlig helg i Eskilstuna där vi deltagit i Stabijhounklubbens första Nordiska Uppfödarkonferens. 5 st deltagare från Finlands två klubbar och en från Norge. Några svenska uppfödare saknades men hade fullt upp hemma med bl.a. nyfödda valpar. Det var en mycket bra helg med mycket glädje o trevligt umgänge, men som också förstås behandlade för rasen viktiga ämnen som mentalitet och olika sjukdomar att se upp med i aveln.

2018-04-28 Vid finska vilspårprov på Åland blev idag Bordrocks Douglas inte bara Finsk Viltspårchampion, utan även FÖRSTA svenska stabij att bli Nordisk Viltspårchampion. I hela världen finns bara två tidigare - det är norska Helga-Maris stabij Storm och hans far Amigo. Storm är för övrigt pappa till vår senaste valpkull - G-kullen.

2018-03-30 Påminner er alla om den träningshelg i apporteringsgrenarna som Svenska Stabijhounklubben anrodnar här i Karlstad helgen den 2-3 juni. Helgen passar alla oavsett tidigare erfarenhet, eller ingen alls. Trevlig helg ihop med bra instruktörer och goda vänner väntas ! Solsken är beställt !

2018-03-29 Till valpköparna i sista kullen: Har era försäkringspapper kommit ? 
 Kom ihåg att boka tid för ny vaccinering vid 12 veckors ålder vilket är söndag den 8 april !

2018-03-26 Vi har fått info från samtliga de senaste valpköparna att det går bra i de nya hemmen. Någon av valparna har redan fått vara ut på fält, dock utan att finna fasan.

I helgen har Flaxa, Fenix och Falcon deltagit i fågelkurs hos Amir utanför Enköping. Vi har än så länge bara fått info från Flaxas matte som var väldigt nöjd med helgen och vill dit igen. Vi/ni som varit hos Amir på träning vet hur bra det är och ni andra som ännu inte haft chansen kan vi verkligen rekommendera ett träningsbesök där.

2018-03-18 Nu har de två sista valparna nyss lämnat oss för att fara hem till sina nya hem. Glittra till Eirik o Karin med familj i Bergen, Norge och Glänsa till Maria Carlsson med familj i Österfärnebo söder om Sandviken. Här hemma är det så tyst och lugnt, och väldigt tomt !
Vi önskar er alla en riktigt fin framtid med era stabijer och hoppas att ni får mycket glädje tillsammans. 

2018-03-17 Idag har två till valpar hämtats till sina nya hem - Glimma till Therese Brenna med familj på Kråkeroy i Norge och Gnejs till Inga-Lill Lindstrand i Åryd i Småland. Inga-Lill och Conny har sedan tidigare en stabijhanne från Norge. Från Therese fick vi meddelande redan på kvällen att resan hem gått bra.

2018-03-16 Första valpen, Granit, har nu hämtats av sin nya matte Ann Johansson i Karlstad. Ann har sedan tidigare en stabijhanne. Mötet där hemma har gått jättebra.

2018-03-15 Valparna som ska till Norge har idag avmaskats mot dvärgbandsmask under överinseende av veterinär vilket noterats i deras EU-pass.

2018-03-13 Valparna är nu besiktigade på Evidensia djursjukhus här i Karlstad och allt var bara bra. Dom är även vaccinerade med DHPPI samt chipmärkta.

2018-03-10 Nu är valparna registrerade i Svenska Kennelklubben och vi har fått hem stamtavlorna. På tisdag är det dags för veterinärbesiktning. I veckan har valparna fått gå ut allt mer och dom är nu ut nästan varje gång dom ätit eller vaknat. Och kissar o bajsar då utomhus. Skönt för både dom och oss. Om en vecka är det dags för dom att lämna oss och bege sig till sina nya hem som är i Oslo och Bergen i Norge , samt i Karlstad, Växjö och  Österfärnebo.

2018-03-04 Oj vad tiden går fort. Valparna är nu 7 veckor. Igår utfördes valptest, idag har dom avmaskats igen och vi har försökt fotografera dom. (Foton under rubriken "Valpar" !) Men, det är ett väldigt framåt gäng, glada, vilda och rätt så orädda. Man tycker att NU fick jag en bra bild - och sedan när man kollar i datorn så är den inte alls bra. Nåväl, ni får ta det som det är - man är ju ingen djurexpertfotograf precis ! Valptestaren tyckte i alla fall att hela kullen var väldigt trygga, säkra och framåt. Ingen visade någon rädsla för något. Och samtliga apporterade in pappersknytet till testaren ! Vi har lagt ut lite bilder och filmer på facebook (Kaj Byström) löpande, så om du inte sett dem så kan du hitta dom på fb.

2018-02-24 Och fullt är det i "sängen", och något rörigt kanske ?
P1040056

2018-02-18 Det börjar bli trångt runt matskålen
P1040054

2018-02-11 Denna helg har vi haft besök av valpköpare från såväl Sverige som Norge. Men usch så svårt det är att försöka hitta rätta köpare när det är så många fantastiskt trevliga o fina människor. Fram till denna helg var vi väl säkra på 4 st men det var fortfarande öppet med den sista tiken. Nu måste vi försöka bedöma vad som är bäst för valpen och för oss. Tufft jobb ! Vägningarna visar att dom alla går upp som dom ska, med lite råge. Och allt busigare blir dom förstås. Och svårare och svårare att ta kort. Antingen får man passa på när dom sover, eller så kan det bli vad som helst och mycket suddigt.
Extra roligt idag är att tre av våra valpköpare från förra kullen påbörjat åreta apporteringsträning ihop, med fika och allt. Och jag fick hemlevererat en helt enormt god chokladkladdkaka som Helena E gjort. Den vill vi ha MASSOR av fortsättningsvis ! Mmmmmmm.

2018-02-03 Idag blir "bebisarna" barn då de flyttar från valplådan i sovrummet till valphagen invid köket.

2018-01-27 Nu börjar dom bli riktigt vilda redan så det är lite svårt att få till foton. Tack o lov för digitalkamera !!! Men nu har vi alla fall gjort det och nya foton finns på valpsidan.
2018-01-27 Vi har nu på morgonen vägt valparna igen. Dom följer precis resp. tillväxtkurva och har samtliga ökat 3 x födelsevikten och börjar kännas som riktiga klumpar. Nu ska vi se om vi kan lyckas fotografera dom också, dom börjar redan vara rätt vilda av sig.

2018-01-25 Nu kan man skönja att ögonen håller på att öppnas.  Spännande !

2018-01-25 Jag upplever att vissa tror att vi bara säljer valpar till folk som ska jaga. Så är det inte ! Det absolut primära är att de som köper en valp kan ge valpen/hunden ett riktigt bra, tryggt och aktivt liv. Och att vi, genom att ni besökt oss, känner att just du/ni som köpare kan ge detta till valpen. En hund har man ju i många år, det blir en familjemedlem som ska trivas och passa in i familjens liv. Vi vill finnas där i bakgrunden för er, som stöd i er träning, när ni fundersamma på något eller vill ställa någon fråga. Stabijen gillar ett aktivt liv oavsett det är agility, följa med på tur i ur o skur, spårarbete, apporteringsträning, eller jakt. Eftersom vi själva tycker att stabijen kan vara en riktigt bra jakthund, speciellt på fågel, men även för klöv o eftersök, och den nu tillhör grupp 7 - Stående fågelhundar, så självklart tycker vi att det är ännu roligare om den får syssla med någon form av jakt - men fortfarande förutsätter det att det övriga är uppfyllt !

2018-01-23 Tik nr 3 avstannde i tillväxt efter några dagar, blev slö och ville inte äta. Vi har stödmatat och vätskat henne i flera dagar, dygnet runt, men efter besök hos veterinär idag beslöts att hon fick avsluta sitt liv. Orsak okänd. Jättetråkigt, man kämpar och kämpar men inget hjälper. Så tyvärr är det nu en färre tik.

2018-01-21 Valparna äter och växer. Vi har nu lagt upp foton på valpsidan på var och en av dom i den ordning dom föddes dvs först 4 tikar och sist 2 hannar. Vi har flera intressanta valpköpare som nu ska kontaktas. Några har inte varit här hos oss och vi hoppas att dom kan komma så¨att vi får träffa dom. Valparna måste dock först bli åtminstone 3 veckor. Några valpköpare är vi redan bestämda på. Dom har varit här och vi känner att dom har rätt inställning och kan ge valpan ett bra och innehållsrikt liv. Dom valpköparna kommer också att meddelas idag.

2018-01-14 Nu har Winnie valpat ! Det blev 4 tikar och 2 hannar. Allt har gått superbra. Följ valparna vidare under rubrik "Valpar". Valparnas namn ska börja på G. Hör gärna av dig med namnförslag !

20180115_072800

2018-01-12 Rättelse av föregående info - Vi har INTE skickat ut till alla namn på vår väntelista. Det finns några som vi är säkra på att dom ska ha en valp om det blir möjlighet och det finns några som vi inte har fullständiga uppgifter på exv. mailadressen. Om du inte fått vår mail i veckan, och undrar varför, så hör av dig till oss.

2018-01-11 I måndags var vi med Vinnie på röntgen och det verkar vara färre valpar än förra gången. Vinnie har nu börjat bli riktigt rund, även om hon inte på långa vägar är så rund som förra gången. Nu går vi i spänd förväntan och har börjat räkna ner antalet dagar fram till födseln i nästa vecka. Vi har i denna vecka skickat ut information till alla de som står på vår väntelista för valp, såväl de som stått länge som de som nyligen hört av sig. Detta för att uppdatera intresset för en valp och för att komplettera våra uppgifter där det behövs.

2018 ! Gott Nytt År alla hundvänner !  Fågekhunden Ovsi - På nyårsdagens kväll tittade jag på några jaktprogram på TV. Vem mer är intresserad tror ni ? Jo Ovsi förstås. Hon sitter framför tv-n så fort det handlar om andjakt, ripa eller tjäder och följer intresserat fåglar, hundar och jägare. När det handlade om rådjur eller hjort då lade hon sig ner. Lustig hund !

2017-12-20 Idag har vi varit till djursjukhuset för ultraljud på Vinnie och det är nu säkert att hon är dräktig med minst 5 valpar.

2017-12-16 I veckan var det 4 veckor sedan Vinnie parades och det är dags för ultraljud så att vi ser att hon är dräktig. Vi har fått tid hos veterinären nu på onsdag den 20:dec och vi återkommer med resultat efter det. Idag på förmiddagen har det snöat kraftigt och medan husse (jag) skottade snö så raceade Ovsi o Diva  runt i snön på gårdsplanen och på ridbanan. Dom hade verkligen jättekul i snön.  

2017-11-19 Årets första snö har fallit ! Vitt på morgonen !

2017-11-16 Åter hemma efter Norgeresan som resulterade i en bra parning med Storm. Vi räknar med valpning runt den 17 januari 2017. 

2017-11-03 Nu har det varit lugnt ett tag med vårt hundliv pga bl.a. familjeangelägenheter och massor av arbete. Men, nu har Vinnie (Bordrocks Ellen) börjat löpa och kommer att paras med en jaktmeriterad mm hanne. Vi återkommer med mer info efter parning.

2017-09-24 Nu har Frode klarat prov nr två i öppen klass viltspår. Åter igen med toppbetyg ! Inte en miss noterad. Vilken kille ! Och husse med för den delen. GRATTIS på er !

2017-09-20 Har just fått sms från matte Anna att Frode idag, på sitt första försök i viltspår öppen klass, genomfört godkänt resultat på prov. Kanonbedömning precis som i anlagsklassen ! GRATTIS till Frode, matte och husse för väl genomfört arbete !

2017-09-17 Vi var ut på klubbens fält och tränade på rapphöns och på revieringen. Den första rapphönan vi placerade ut traskade genast iväg. Ovsi fick gå på löpa men reste fågeln och stannde  snabbt. Bra jobbat trots att fågeln löpte. Nästa fågel vi släppte ut rusade genast iväg mot skogen.
Vi märkte att det fanns en hel del tidigare utsläppta rapphöns i närliggande skog så vi övergick till reviering i skog, på kortare avstånd. Ovsi ställde, reste och stannade för ett flertal rapphöns. Mycket bra arbete ! Vi körde också bra revieringsarbete, och ett parsläpp med Fenix o husse Roger.

2017-09-11 Ovsi har gått jättebra på fälten i helgen. Tyvärr inga riktiga fågelsituationer så det blev inget godkänt prov. Men hon blev ändå bästa stabij på lördagen och 3:e bästa stabij på söndagen.

2017-09-09,10 Ovsi är anmäld till Stabijhounklubbens fältprov och rasmönstring i Varberg. Vi kan tyvärr inte åka så Ulrika, som har Douglas, kommer att gå med henne. Ulrika får nog fullt upp för hon ska även gå med Vinnie. Vi håller tummarma för att det blir två bra dagar. 

2017-09-07 Fältträning med rapphöns vid fågelhundklubben. Deltog gjorde Ovsi, Bordrocks Falcon, Fenix, Douglas och Vinnie.

2017-09-06. Nu har även Bordrocks Frode provat på anlagsprov i viltspår. Han klarade det med högsta möjliga bedömnng i alla moment.  Fantastiskt kul och stort grattis till Mikael o Anna. Blir det nu öppen klass månne ?

2017-09-05 Fältträning med rapphöns vid fågelhundklubben. Deltog gjorde Ovsi, Bordrocks Falcon, Douglas och Vinnie. 

2017-09-02 Eftersöksprov i Norum. Arrangör Sv Stabijhounklubben. Av stabijer var det vår Ovsi och Bordrockshundar. Därutöver deltog ett par drentar och några weimeraner.  Apporteringe efter spår i skog gick bra för alla.  Vattenapporteringen gick bra för unghundarna. Men sedan blev det värre då öppenklassen startade på annan plats. Weimernaerna vågade inte simma förbi en liten stenhäll i vattnet, 2-3 m från igångsstället. Och både Ovsi och Douglas sökte uppp fågeln så bra men gick sedan upp med den på en flytmosse. Så där blev det noll tyvärr. Men en supertrevlig dag hade vi och som domare hade vi den alltid lika goa o trevliga Pernilla Ryberg.

2017-08-28 Bra röntgenresultat så här långt på senaste kullen där nu 7 st av 9 är klara. Av dessa har 3 st HD A, 3 st HD B och en st HD C. Samtliga med ED 0. Kanonbra och vi är mycket nöjda med det resultatet.

2017-08-27 En riktig aktivitetshelg för flera av de senaste valparna. Eva har varit på utställning utanför Ljungskile med Flisa som fick Excellent och blev 2:a junior, Linda o Roger har deltagit med Flaxa o Fenix på fältkurs hos Anders Due och Helena o Ulf är kvar i fjällvärlden (gud vete om dom någon gång kommer hem ?) med Falcon och Milton där dom tränar på ripa, och njuter av fjällnaturen. Och Maj har fågeltränat !

2017-08-24 Vi har nu slutligen bestämt att para Winnie igen. Vi har även varit idag i kontakt med en presumtiv hanhundsägare.

2017-08-20 Nu är vi åter hemma i Karlstad. Voljären med rapphöns som Karlstads fågelhundklubb har är nu igång och jag o Ulf har varit ut och tittat på plats på marker etc. Ser mycket lovande ut. Jag ingår i paret som har första skötselveckan av fåglar.

2017-08-15,16,17 Kurs Fjällträning hos Mattias Westerlund i Arjeplog ! Vilken höjdare ! Så jättebra, så jätteroligt, så jättetrevligt. Vi stabijfolk var Aja o jag som deltog med Ovsi (och hade med Diva som följde det hela från sidan), Maj o Pelle med Vinnie och Helena o Ulf med Falcon o Milton. Dessutom hade vi även med en annan bekant värmlänning - Monica Engström, med sin SLHP (liknar en weimeran).
Vi delade en stuga typ mindre vandrarhem Björnstugan" i Laisvall by där vi varit en gång tidigare. Väldigt bra ställe o mysigt hus med allt man kan önska. Kul att umgås tillsammans också utanför själva kursen. Lite slitsamt var det allt på fjället och första fjälldagen gick vi i ca 8 timmar i regnväder och blev tämligen blöta trots regnkläder. Men våra stabijer gjorde ett fantastiskt bra arbte med att söka o finna ripor och jag är säker på att de imponerade på flera deltagare, inte minst på kursledaren. Kul att visa upp att även stabijer kan. 

2017-08-12 Nationell utställning i Överkalix - tur att vi ändå skulle dit i närheten ! Ibland kan man vara besviken på att det inte går så bra som man väntat sig, men ändå glatt acceptera bedömningen för att man ser att domaren följer en röd tråd, och kanske också är väldigt trevlig ! Men den cypriotiska domaren i Överkalix tror jag aldrig hade sett en Stabij. Riktigt förvånad blir man när hon började känna efter testiklarna på Ovsi som har sådan väldig stark tikprägel. Har man någon gång dömt Stabij så vet man att könsprägeln är rätt tydlig i rasen. Sedan tyckte hon att Ovsi såg osäker ut i ringen !!?? Hon som är tryggheten själv - men hon är väldigt nyfiken på vad som sker runt ikring, rädd att missa något kul. En domare bör kunna se skillnad på en osäker hund och en som är alert - eller hade hon möjligen pga sin ringa rutin läst att rasen kan vara lite reserverad och på något sett kopplat ihop detta ? Vad vet jag. Hon gillade i alla fall Ovsi men gav henne inte mer än ett Very Good. Det är inte ofta jag  känner mig besviken på en bedömning, men det kändes inte rätt denna gång.  

2017-08-01 Aja, Linda och Helena hade apportträning med Ovsi, Flaxa o Falcon här hemma. Ovsi var idag riktigt duktig och apporterade kastad fågel med stor glädje. Jätteskönt att se.

2017-07-30 Nu börjar vi så smått förbereda för vår lilla norrlandstripp. Nästa helg styr vi vägarna norrut. Under resan ska vi på mässa i Umeå, på nationell utställning i Överkalix med Ovsi den 12:e och sedan är det fjällträningskurs i Laisvall hos Mattias Westerlund den 15-17 augusti. Till kursen ansluter även Falcon och Vinnie med sina ägare.

2017-07-29 Internationell utställnng i Ransäter med 7 deltagande hundar från Bordrocks. Totalt deltog 18 st ! Stabijer. Endast en hund fick CK av dessa 18 och det var veteranhannen Jelmer med ägare Bertha van Engelen från Holland. Själva är vi mycket nöjda med resultatet där alla av våra deltagande hundar fick mycket fin kritk. En av juniorerna reagerade dock då högtalaren intill ringen sprakade loss precis då det var dags för domaren att titta på honom, och en gillade inte att domaren luktade snus. Så totalt blev det en med Good, en med Very Good och fem ! med Excellent. Avelsgruppen vann och blev sedan tvåa i stora ringen (fast där var inte så många avelsgrupper med i och för sig).
Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag tillsammans, flera av oss gjorde också en del bra inköp samt åt flera av oss den traditionella raggmunk med fläsk på loftet på Ransäter. Tack alla kennelns hundägare som deltog och tack alla andra stabijägare som var där för en supertrevlig dag ihop.

2017-07-26 Ikväll har vi haft apportträning här hemma
2017-07-22 Imorgon söndag ordnar vi utställningsträning hemma hos oss vid 18..00-19.00 tiden. Drop in för de som kan !

2017-07-15 Hemkomna från en jättefin dag i Molkom där stabijhundklubbens eftersöksprov hölls i strålande väder. Tre stabijer hade 10 + 10 på proven vilket är fantastiskt bra.
Bordrocks Falcon fick 9 + 9 i unghundsklassen och blev därmed provets bästa unghund. Han övertog därmed vandringspokalen från Ovsi som haft den i 2 år. Lite kul att konstatera att Bordrockshundar nu erhållit priset 5 gånger av 6 möjliga ! 
Bordrocks Fenix deltog också idag men var inte sitt riktiga jag, men godkänd blev han.
Bordrocks Douglas skötte sig bra i släpspåret men släppte fågeln redan i vattnet och kom alltså inte upp på land med den. Synd - vi vet ju hur duktig han är egentligen.
Ovsi har vi haft lite problem med, egentligen ända sedan i fjol somras, då det strulade med apporteringsarbetet. Hon ville släppa ifrån sig viltet för tidigt, speciellt på släpspåret. Men idag var hon kanonbra. Pga terängen gick hon ut och kom tillbaka lugnt och metodiskt, och hon ända fram till vägen men hann att släppa. Lite dålig fart och släppet gjorde att hon fick 3 poängs avdrag. Vid vattnet reste hon sig då skottet gick för att se fågeln, men satte sig igen och for iväg med bra fart på mitt kommando. Hon kom tillbaka 10-15 m bortom mig men tog sig i kanten av vattnet fram utgångsplatsen och kom upp på land, höll kvar så jag kunde få den från mun. Domaren dömde det att hon rste sig i skottet som en tjuvning och hon fick där 2 poängs avdrag. Men jag var supernöjd med 7 på släpspåret och 8 på vattnet. Efter allt strul tidigare så var det för mig som om hon fått mer än 10 poäng på vardera del och jag var supernöjd !
Kul var också att Eva med Bordrocks Flisa var med hela dagen för att se hur dessa prov går till. Jag misstänker starkt att det inte dröjer särskilt länge förrän vi har en deltagare till på efteröksproven.

2017-06-28 Det har kommit önskan om lite utställningsträning innan Ransäter så vi kommer att ordna det här hemma innan dess. Dag o tid är fn inte bestämt. Vi återkommer med det.

2017-06-27 Nu är träningarna för eftersöksgrenarna nu (släpspår och vattenapportering) i full gång. Vi försöker träna såväl onsdagskvällar som söndagseftermiddagar i Karlstadstrakten. Hör av dig om du är intresserad att vara med.

2017-06-11 Igår hade vi årets kennelträff. Vi började med mingel här hemma innan vi for till Sörmons Hundklubb. Där gav Roger lite info om Stabij som fågelhund, träning och prov med fågelhund typ Stabij. Vi hade sedan lite lydnadsövningar och visade hur det går till vid en utställning. Alla fick möjlighet till frågor och tips. Åter på Kätterud bjöds det på Aja's goa gulaschsoppa och gott bröd innan det blev dags för de som ville att åka med till en träningsplats i skogen intill där hundarna fick bekanta sig med vilt och försöka eftersök på kanin eller fågel. Efter detta blev det bad i poolen för de hugade och sedan grillning. Kvällen kom att bli rätt sen för vissa av oss.

Kul att så många kom, även från Norge. Extra kul att en stabijintresserad familj från Göteborgsområdet tog sig ända hit för att få möjligheten att träffa många stabijer och deras hussar o mattar.

Tack all ni valpköpare som med er närvaro hjälpte till att det blev en lyckad dag ! Vi ses !

2017-06-10  Idag ställde Eva ut Flisa på SKK nationella utställning i Vänersborg. Resultat: BIR (Bäst I Rasen)! Vi gratulerar dom så jätte, jättemycket till deras framgångar !

2017-06-01 En dryg vecka kvar ! Den 10 juni kl 11.00 senast träffas vi hos oss här på Kätterud. Först träffas vi, bekantar oss och fikar ihop. Sedan drar vi iväg till en hundklubb i närheten för lite av varje träning o tips. Enklare förtäring hemma på Kätterud, bekanta sig med vilt och sedan till skogen för de som vill prova på lite viltspår eller bara se hur man gör. Det har också framkommit önskemål från några om att vilja stanna lite längre. Därför har vi bestämt att vi har grillknytis för de som vill stanna lite till. Vi har grillar - Ni tar med det ni vill äta och dricka. Vill ni ta ett dopp i poolen efter träffen så är det också ok. HJÄRTLIGT JÄTTEVÄLKOMNA !

2017-05-20 F-kullens första champion ! Flisa har idag i Långserud blivir svensk viltspårchampion ! Och med en superkritik utan ett enda negativt ord. Kanonbra ! GRATTIS till Eva och Flisa ! 

2017-05-17 Falcon blev först ur F-kullen att ha utfört höftledsröntgen. Igår fick vi det underbara beskedet att han har A-höfter och ED ua (0). Oj vad skönt, för såväl oss som för ägarna ! Vi ser med spänning fram mot resultat från de övriga i F-kullen.

2017-05-15 Idag har vi skickat ut inbjudan till våra stabijägare till kennelträff den 10 juni med samling hos oss kl 11.00.  Vi räknar med att hålla på 4-5 timmar. Lite lättare förtäring blir det under dagen. Vi tar gärna emot förslag på aktivitet, eller om ni vill ha information om något speciellt som vi kan ta upp.
-Vi vill att ni anmäler i förväg för planeringens skull så att vi vet vilka och hur många som kommer. -Hör av dig om du inte skulle ha fått inbjudan. En del har fått via mail, andra via meddelande på Facebook.  Hjärtligt Välkommen !

2017-05-14 Vilka dagar för Bordrocks Flisa ! Förra helgen start på int. utställning i Lidköping : Excellent och 2: kkl - Kanon bra ! I onsdags startade hon anlagsklass viltspår och blev godkänd med jättefin kritik. Och idag startade hon öppen klass viltspår och fick ett förstapris. Stort GRATTIS Eva och Flisa !

2017-04-24 Om ett par dagar fyller F-kullen ett år. Vi vill påminna om att det är dags för 1-årsvaccinationen - Glöm inte den !

2017-04-10 Vi får många förfrågningar om valpar. Jag har missat att svara ett par stycken vilket jag ber om ursäkt för. Vi har för stunden ingen inplanerad kull, men ev. kan det bli något till hösten-vintern-våren. Vi kommer då att meddela detta på hemsidan.

2017-04-09 Idag har Helena och Ulrika provat på markerna hos Anders Due vid Trossnäs Gård utanför Karlstad. Dom var mycket nöjda med såväl hundarnas arbete som med marker och tillgång på fågel.

2017-04-08 Idag har Bordrocks Douglas och Nadite´s La Rou visat upp revieringsarbete på domarkonferens i Vårgårda och det gjorde dom med bravur ! Nästan för bra för stabij - med väldigt bra fart och stor vidd. Kanonkul !

2017-04-07 Åter hemma efter fantastiska dagar på Gotland där vi har deltagit i en 4 dagars fältträning vid När. Helt enormt bra. Stabijer som deltog var vi med Ovsi och Helena Elffors med Bordrocks Falcon. Det här vill vi göra om ! Vi har redan diskuterat om vi skulle kunna få till en liknande kurs i April om ett år, då förhoppningsvis med flera stabijer.

2017-02-19 Ett stort gäng deltog på helgens kurs i jaktlydnad för Mattias W. Nu blir det hem att träna !

2017-02-12 Nu är det snart dags för kursen i Jaktlydnad här i Karlstad som Helena m fl ordnat för stabijägare. På fredag den 17:e febr. drar den igång med teori. Lö-sö varvas teori och praktik. Kursledare är Mattias Westerlund från Hundvision i Arjeplog. 

2017-02-12 Vi har senaste veckorna ökat intensiviteten i apporteringsträningen. Idag tränade jag med Ovsi lite inkallning och stoppkommandon på fält med mängder av intressanta rådjursspår. Det gick superbra !

2017-02-05 Vi har blivit tillfrågade om att delta med Ovsi på en domarkonferens för stående fågelhundar. Det handlar om arbetet på fält. Vi har tackat ja.

2017-01-15 Mys med stabijgänget i skogen med lydnad, apport och eftersök. Kanonväder med strålande solsken, vindstilla och total barmark ! O Helena stod för fika o goa muffins.

2017-01-08 Vi vill passa på att påminna er som har stabijer från oss som passerat 1,5 år att komma ihåg att höftledsröntga dom. Det är viktigt för rasen, det är viktigt för oss som uppfödare, men framförallt är det viktigt för er själva för att veta att ni har en hund som ni kan arbeta med utan att den överansträngs. Det ger er en trygghet och kanske ett bättre liv för er fyrbenta vän.

2017 Vi önskar alla våra valpköpare och hundvänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR och ett stort lycka till med era hundar. 

2016-12-28 Vi fick idag veta att Thelma, efter vår Lizz'Tootsy och Axbor Dogberry, en av många borderterrier som fötts här på Bordrocks, har fått somna in vid 13 års ålder. Tack Mona att du meddelade oss. Jag vet att ni haft en bra tid ihop.

2016-12-28 Idag är det 6 år sedan Grimas D-kull föddes här på Bordrocks. Ett stort GRATTIS säger vi till Dennis, Dexter, Dizel, Domino, Douglas, Drutten, Dimma, Diva, Dixie och Doris !

2016-12-14 Jägarexamen kurstillfälle nr 3. Jädrans vad kul detta är, och så lärorikt. Egentligen borde alla som har hundar med åtminstone ett litet jaktintresse gå denna utbildning. Mycket om naturvård. Kanonbra !

2016-12-11 En underbar dag här vid Kätterud där vi tränade eftersök. Med var vår Ovsi och Rogers Diesel samt Vinnie (Bordrocks Ellen) med sina valpar Bordrocks Flaxa, Freja (Alice), Falcon o Fenix, Alla valpar testade för första gången eftersök på kanin - alla lyckades - över förväntan ! Kanonbra ! Som vanligt avslutade vi med eftersnack o fika. Fin höstdag, inget snö, men precis på slutet dalade några fina snöflingor ner bland träden.

2016-12-10 Fasanjakt på Älviksholm. Trevlig dag med trevliga deltagare. Pernilla glad o go som alltid. Ovsi fick upp tre fasaner men tyvärr mer på stöt än stånd. Inget blev därför skjutet för henne. Fin förmiddag men väldigt blöt eftermiddag.

2016-12-04 Idag har Ulrika varit med sin Douglas på Hundmässan i Stockholm, Sveriges utställning nr 1. Och Douglas belönades med sitt sista cert (som än så länge bara går att ta om man är berättigad att ställa ut i jaktklass) som han behöver för att kunna bli champion i Sverige. Men han måste också klara sista jaktprovet i öppenklassen. Vi skickar ett JÄTTEGRATTIS till Ulrika o Douglas !

2016-12-03 Imorgon hade vi anmält till den stora hundutställningen i Stockholm där vi anmält Ovsi i Jakttklass för första gången. Men, pga arbete med mycket resande fn så ställer vi in och blir hemma istället. Jag tror inte att Ovsi har något emot detta. Kanske får det bli lite fart på fågelfälten istället på söndag

2016-11-30 Idag startar kurs för Jägarexamen som jag är anmäld till. Tyvärr kan jag inte delta första gången för jobb.

2016-11-19 Nu är vi tre par som bokat in oss för fjällträning och för boende i Stora Björnstugan. Det finns fortfarande ett rum kvar som är lite enklare - våningssäng och inte eget tvättställ på rummet. Men sedan finns det ju även boende i ett par närliggande hus. Vore jättekul om vi kunde bli ett helt gäng härliga stabijmänniksor däruppe. 

2016-11-192016-11-16 Så där ja ! Nu är vi anmälda till fjällträning hos Mattias Westerlund i Arjeplog i augusti 2017 ! Ulf och Helena, som har Milton och Bordrocks Falcon är också anmälda. Och vi har även bokat rum på det mysiga vandrarhemmet i Laisvall by ! Om någon mer är intresserad så hör av er fort, för kursen blir snabbt fullbokad. Och det lilla mysiga vandrarhemmet har bara fyra sovrum. Där finns alltså fortfarande plats för 2 personer i ett rum och en person i ett rum. Men det finns även ett par vanliga hus med rum alldeles i närheten. Men det vore ju riktigt kul om vi kunde bli ett gäng "bekanta" i själva vandrarhemmet. Där finns också en stor fin grillplats alldeles utanför huset, med utsikt över sjön. Kursen består av en dag teori hos Mattias, ev blandat med lite praktik, och två heldagar på fjället. Om någon är intresserad så hör av er till mig, eller till Helena Elffors (Stabijklubbens kassör).

2016-11-15 I kväll har vi varit på en jättetrevlig pub-kväll på Bishop Arms här i Karlstad med några medlemmar från Karlstads Fågelhundklubb. Tack för ett trevligt initiativ. Vi kände spontant att en sådan här träff borde vi kunna göra lite oftare. Man måste ju inte alltid ses för att det är träning. Man kan faktiskt även umgås emellanåt utan hundar.

2016-11-13 Inofficiell utställning i Karlstad. Från Bordrocks deltog de vuxna Ovsi, Douglas och Winnie (Ellen). Men så var det ju så kul att träffa 4 av årets valpar som nu är 6,5 månader gamla. Och det var ju förstås lika kul att träffa deras mattar o hussar. På utställningen var Flaxa, Flisa, Fenix och Frode. Vann gjorde valparna Flaxa (Bir-valp) och Fenix (Bim-valp).  Och för en gammal ringräv som jag är det också bra att någon gång emellan delta på en inofficiell utställning och bli påmind om att en Stabij inte ska visas på samma sätt som exv. en Borderterrier. Inga mer förklaringar i detta !
 
2016-10-23 Idag var det lika bra att stryka fältprovet. Kraftigt förkyld, nu även Aja, och ruggigt väder så bestämde vi oss för att det var bäst att stanna hemma i stugvärmen vid brasan.

2016-10-22 Hälsan satte stopp för oss själva denna helg. Som tur var fick vi ok att Ovsi fick går på fält med Ulrika M idag. Ovsi gjorde bra ifrån sig på fältet, hittade fågel, stod stramt, reste och stannade direkt. Men så var det då dags för kastrapporten. Precis som i Alingsås så sprang hon ut och hämtade fågeln, men tog den en bit, släppte, tog upp, släppte och till slut var det stopp ca 1,5 m från målgången ! Suck !. Så åter icke godkänt. Men ändå gjorde hon så bra ifrån sig att hon blev dagens bästa stabij och belönades med ännu en pokal och en hundmatsäck. Ovsi är så go, och det är så kul att se henne i full fart på fälten. Ett dilemma är dock att domarna är ovana att se Stabijer på prov och dom vet inte hur en stabij normalt går. Det är lätt att domarna jämför med Breton, Weimaraner o.dyl. som gör väldigt stora sök och håller ett konstant högt tempo. Ovsi kan stanna till en kort stund och söka vittring. Hon kan även stanna till långt ut och söka ögonkontakt med mig för att få ett kommando vart hon ska ta vägen. Då kan jag ofta visa med armen att hon exv. ska dra iväg åt vänster, och då gör hon det. Det innebär att det kan bli några stopp i sökarbetet, vilket inte är vanligt på många andra raser. Det gör att en domare kan anse att Ovsi inte har samma flyt som flera av de andra raserna och därmed får någon poängs avdrag för det. Men med fler stabejer på fält så tror jag att även domarna kommer att lära sig hur en bra stabij jobbar.

2016-10-20 Nu börjar vi ladda om inför nytt jaktprov till helgen, denna gång i Ervalla, Örebro. Det är denna gång Svenska Stabijhundklubben själva som ordnar prov, på lördagen med rasmönstring. Snälla alla - håll tummarna för att Ovsi nu ska hämta fågeln, om hon nu klarar det hon ska göra innan förstås, typ reviera bra och resa fågel.

2016-10-20 Vi har nu varit på resande fot en vecka med husbillen på en tur till norra Sverige. Anledningen var en kurs i jaktlydnad för Mattias Westerlund lö-sö hos honom i Laisvall, några mil väster om Arjeplog. Mattias är väldigt, väldigt bra på detta med att lära hundar och vi vill verkligen rekommendera er alla att gå en kurs för honom om ni har möjlighet.  Denna gång var det jaktlydnad det gällde vilket är ett ämne som ligger honom varmt om hjärtat. En kanonhelg och i väldigt trevligt sällskap. Med oss på kursen var Helena o Ulf från Karlstad som i år köpt Falcon från oss. De hade även med sin Milton som är 2,5 år. Deltog gjorde totalt 12 hundar bestående av Breton, Vorsteh, Engelsk Setter, förutom våra totalt tre stabijer. Måndagen tillbringade jag och Aja med Ovsi o Diva, tillsammans med Anita, som bodde i samma vandrarhem (Björnstugan) som vi, och hennes vorsteh på fjället för att söka ripa. En helt fantastisk dag och hela fjället täckt av ymnig frost. Totalt vindstilla ! Tala om lugn o frihet ! Ovsi jobbade på för fullt i 3-4 timmar. Mycket bra jobbat !
sept-okt 2016 096    sept-okt 2016 077  sept-okt 2016 046   sept-okt 2016 069   DSC_0498   DSC_0527

DSC_0517

2016-10-11 Inofficiell utställning i Karlstad söndag 13 november !
Vore jätteroligt om vi kunde ses så många som möjligt där.  Det är Sv Boxerklubben NVlos som arrangerar utställning  i 4H-gårdens ridhus. Klasserna är valp 4-6 mån, valp 6-12 mån, vuxna 1-8 år och veteran 8 år -. Avgiften är 200:-/hund som sätts in på deras pg 185868-7. Sista betalningsdag är 27 oktober. Ange hundens reg.nr på inbetalningen. Själva anmälan kan göras direkt via deras hemsida ( ange hundens namn, reg.nr, klass) . Info via Elisabeth Andersson tigerliza69@hotmail.com, Sofia Dunder sofia@dunderboxer.se eller Jan Andersson sopjanne@hotmail.com .

Hoppas vi ses !

2016-10-09 Vi har varit på jaktprov i Alingsås. Ovsi har gjort ett helt otroligt arbete på fält ! Tyvärr missade hon apporten på lördagen. Men hon fick så mycket beröm av domaren, och av andra deltagare. Dom har aldrig sett eller trott att en stabij kunde gå på detta vis. Hon hade full fart i tre släpp och klarade de dryga 60 minuterna galant. Ställde och reste fågel och hade en hög fart i sökanden och stor och bra reviering. Domaren sade efteråt att han tänkt sig en 7:a för fältarbete, om hon inte missat på kastapporten. Det är bara att inse att vi måste träna mer på apporteringen. Dessutom blir hon ju så galet till sig när skottet går av att hon har svårt att vänta tills fågeln landat. Så där måste vi också träna mer. Söndagens prov skippade vi då jag inte mådde något vidare på morgonen. Men vi känner ändå detta som en seger för hon gjorde verkligen bra ifrån sig hela lördagen. Nu laddar vi om för nästa grej - på torsdag drar vi till Arjeplog och träning för Mattias Westerlund. Vi ska på kurs lö-sö och har privatträning på fjäll på måndagen. Helena och Ulf som köpt Falcon av oss, och har Milton sedan tidigare, är med på kursen ich fjällträningen. Ska bli kanonkul ! Men - hur ska vi packa ? Snö eller inet snö ? Hur kallt är det i oktober däruppe ?

2016-10-01,02 Nu i helgen har vi verkligen testat att "stanna" fungerar. Två gånger både lördag och söndag träffade vi på flyende rådjur på stubben nära där vi bor. Samtliga 4 gånger stannade Ovsi på kommandot. Bra ! och väldigt skönt=tryggt när "stanna" fungerar.

2016-09-25 Efter att ha skött om rapphönsen på klubbens voljär släppte vi ut Ovsi för att känna av rapsfältet. Hon ställde och reste ett par gånger, men sedan - hon fick nys på en fasan, som hon reste och for efter ! Struntade i mitt "stanna". Men kom tillbaka och fick sig en berättelse om att så där gör man inte.

2016-09-25 Ovsi gjorde ett riktigt bra första pass med god bredd och hög fart. Tyvärr ingen fågelsituation idag heller och vi blev utan pris. Däremot var det flera deltagare som kom fram och berömde oss. De hade aldrig sett en Stabij med sådan fart o bredd. Så lite reklam gjorde vi i alla fall för rasen bland dessa fågelhundsägare, och bästa stabij blev vi ju båda dagarna - vi var ju enda stabij !

2016-09-24 Denna helg har vi varit på jaktprov på Långtora, Enköping. Ovsi jättetaggad på förmiddagen. Gjorde hyfsat ifrån sig under förmiddagspasset men var mentalt rätt slut under eftermiddagen. Tyvärr ingen fågelsituation och inget pris.

2016-09-22 Träning på klubbens voljär. Imorgon bär det av till prov vid Långtora, Enköping.

2016-09-18 Åter hemma och träning vid voljären. Vi kan också konstatera att det inte blir några valpar efter vår härliga Diva, tyvärr.

Nu drar det ihop sig till efterlängtad SEMESTER ! På torsdag morgon 1 sept. åker vi, tillsammans med Ovsi och Diva, på en semesterresa söderöver. Resan kommer troligtvis gå, med början i Moseldalen, Tyskland, via Napoleanska vägen och Provence i Frankrike till medelhavskusten och upp via nordvästra Italien. Det blir en hel del alper med krokiga vägar och härliga hundpromenader. Ska bli jättekul ! Så vill någon ha kontakt med oss så kan det bli svårt några veckor framåt. Molly och Grima , plus nägra 2-beningar, har kollen på Kätterud under tiden.

2016-08-28 Åter hemma efter dagens fältträning. Nu är "gamla" Ovsi tillbaka på banan igen. Full fart på fältet i jakten på rapphöns. Kanske istället lite väl mycket glädje och lite för lite hussekontakt, men hellre det. Det känns skönt och inger lite mer hopp inför höstens fälttävlingar. Det var också kul att se resten av Stabijhundgänget som alla gjorde väldigt bra ifrån sig idag. Från Bordrocks var Douglas och Vinnie med samt de små - Falcon och Flaxa. Sedan var även Milton och Izor med. Dessutom var även Camilla med sin lilla valp (jämngammal med F och F), som dock inte är en stabij. Men samtliga var jätteduktiga idag. Kul som alltid med träning o goa vänner.

2016-08-20 Idag var vi på kurs för Jokke i fågelhundklubben här i Karlstad. Rapphöns som sattes ut på öppet fält. Ovsi ställde och reste bra, men revierigen var inte vad den borde. Inte förrän på slutet då vi plötsligt fick se den riktiga Ovsi med full fart på fältet. Ger förhoppning att intresset ska komma tillbaka. På söndag den 28 aug. har vi egen träning på klubbens marker. Få se hur det går då ?

2016-08-19 Det märktes att det var länge sedan Ovsi tränades på levande fågel i fält. All träning skedde i gräsbevuxen skogsmark. Ovsi fick inte en enda riktig fågelsituation, ledsnade fort. Det blev ingen bra dag, tyvärr.
2016-08-15 Nu på fredag den 19:e är jag och Ovsi inbjudna att delta på fältträningskurs på Älviksholm. Ska bli jättekul. Vi är väl enda stabijen vad jag förstått.
I kväll har jag anmält till ett flertal fältprov i öppenklass med början samma helg vi återkommer från semesterresan. Spännande ! Ska Ovsi kunna klara även detta ? 

2016-08-14 Varit på Karlstad Fågelhundklubbs infomöte vid nya voljären och fått visning av den nya markerna.

2016-08-07 Hemma från en underbar vecka på Stabijspecialen i Sälen. Ovsi krånglade i början av veckan och ville inte bära in kanin på eftersöket. Men när det var dags för jaktprov, och med hjälp av Linda Hj och Ulrika M, blev hon godkänd på jaktprov ökl. På skogsdelen började hon med en extra tur så hon fick startas om. Gjorde då ett bra eftersök och kom tillbaka till utgångsplatsen med kaninen. Super - men kraftigt avdrag för att hon fick startas om = 6 av 10 poäng = godkänt. På vattenapporteringen gjorde hon en helt perfekt hämtning av fågeln och fick högsta möjliga poäng = 10 ! Fick därmed högsta poäng av alla på vatten, blev godkänd i öppen klass och blev för andra året i rad bästa unghund på jaktprov-eftersök (ESG). Ovsi har därmed på första försöket klarat eftersök unghundsklass, fält unghundsklass och nu eftersök öppen klass.
Bordrocks Douglas fick sin första 10-poängare på eftersök i skogen men missade vattnet. Vinnie (Bordrocks Ellen)blev provets bästa stabij med 9+9 poäng och dagens bästa ekipage. Vi hade också med Diva och Grima till Sälen som fick delta i olika arrangemang vilket fungerade jättebra. I Sälen var också 3 av årets valpar (Fenix, Falcon och Flaxa) med på olika träningar, bl.a. jaktlydnad och vattenapportering och skötte sig jättebra. Några dagar var även Freja (Alice) där på besök med sin husse o matte. Jättekul med alla valpar !

2016-07-12 Vi påminner om 12-veckors vaccineringen omkring tisdag 19 Juli dvs nästa vecka

2016-07-12 Idag har vi fått "Välkomna till Stabijspecialen 2016 !" Oj vad vi längtar dit !

2016-07-10 Eftersöks träning har redan påbörjats med Flaxa, Fenix och Falcon. Dom visar redan på ett mycket bra intresse för att söka o bära vilt.

2016-06-28 Idag har valparna besiktigats och vaccinerats. Allt ok så här långt. Inga hjärtfel, inga knycksvansar, alla hanar har testiklarna på plats etc. Nu i eftermiddag hämtas de första valparna av Linda, Roger och Helena. På måndag den 4 juli hämtas den sista valpen. Under "Vapar" lägger vi in bilder på de nya hundägarna.

2016-06-15 Ikväll har vi genomfört valptest av samtliga valpar. Testet visade på ett mycket jämnt resultat. Kul att notera att samtliga valpar "stod" när det kastades ett vitt pappersföremål framför dom. Ett par av valparna stod väldigt stramt, rentav riktigt snyggt, med ett framben i luften. Tyvärr ingen kamera med.

2016-06-13 Ikväll var Ulrika här och lånade med sig Ovsi och Diva så dom fick bada i Vänern. Båda kom hem blöta - så bada hade dom !
Ikväll lade jag ut två nya filmer på valparna på Facebook

2016-06-12 En intensiv men underbar helg med ett flertal valpbesök från Oslo, Göteborg, Tiveden och Karlstad, samt bekanta.

2016-06-08 Ikväll var vi ett litet gäng som övade med sökruta. Därefter for vi till Skutberget där hundarna fick apportera lite i vattnet.

2016-06-06 Idag/kväll fick vi möjlighet att för första gången med Ovsi testa att apportera fågel i vattnet, med båt och efter skott, som i öppenklass. Hon nästan skrek innan hon fick ge sig iväg, kastade sig ut i vattnet och simmade med hög fart ut, hämtade anden och simmade rakt o snabbt tillbaka. Detta med skott fungerar som en triggningssignal för Ovsi. När hon hör skott så blir hon helt vild av glädje och vet precis vad som gäller. Det här var en fantastisk kul träning och vi ser verkligen fram mot ett nytt tillfälle. Tack Camilla o Tobias för denna möjlighet vi, och flera andra, fick denna härliga afton.

2016-06-05 Träning släpspår ihop med ett gäng goa hundvänner. Ovsi blev som tokig när hon kände av att det fanns kanin o fågel i närheten. Trots ett långt träningsuppehåll hade hon inte glömt glädjen i spårsöket. R-M drog ett lite längre spår för att vi skulle testa Ovsi. Hon drog iväg med hög hastighet, greppade kaninen snabbt och perfekt, kom springande tillbaka och höll kvar tills jag sa till. Mycket bra jobb, även sedan med fågel.

2016-06-04 Idag har vi haft härligt besök av fyra av valpköparna samtidigt, i strålande solsken, och alla valpar utomhus !
Imorgon är det dags för apportträning. Alla som vill är välkomna vid 11.00-tiden på den gamla vanliga platsen,

2016-05-30 Idag har vi haft besök av tre "valpsjuka" damer - Vinnies matte Maj, Ulrika M, och Helena E, som bara var tvungna att hälsa på valparna. Valparna har idag testat och burit både vinge och kanin med förtjusning.  Dom är nu avmaskade för andra gången och vi kan konstatera att dom ökar väldigt i vikt - det är inga som helst problem med matlusten !

2016-05-29. Nu har vi anmält till Stabijhounklubbens Sälenvecka (v 31) ! Ett fantastiskt arrangemang som passar alla stabijhundägare. Ska bli jättekul. Idag, nu på em, har jag också lagt ut en ny liten filmsnutt på Ovsi och valparna. Ovsi har nu påbörjat att träna valparna inför vucenlivet, med päls !

2016-05-22 Valparna växer som bara den. Idag kom Maj o Pelle hem från en semestertripp. Snacka om glädje då Vinnie åter fick träffa matte och husse. Ulrika och Maj tog med Ovsi och Diva på en skogspromenad. Uj vad härligt för dom !

2016-05-19 Idag har jag lagt upp två till korta valpfilmer på Facebook för den som är intresserad.

2016-05-15 Igår fick valparna prova på köttfärs för första gången. Idag har dom alla blivit avmaskade.

2016-05-09 Nu har valparna börjat öppna ögonen. Några nästan helt, några bara som springor än.

2016-05-07 Idag är valparna 11 dgr och har nu mer än fördubblat sin vikt. Under rubrik "Valpar" ska vi idag lägga in en bild på varje valp.
Poolen är nu fylld här hemma och värmen startad. Men än så länge lite väl kallt för ett dopp (ca +15 vid 13.00-tiden). Underbart väder !

2016-05-04 Nu först ska vi väga alla 9 valparna igen, sedan är det dags att skicka ett mail för att kolla med alla på väntelistan om de fortfarande är intresserade, om de skaffat valp från annat håll, eller kanske ångrat sig. Sedan i kommande vecka ska vi försöka se vilka som ska erbjudas valp ur denna kull.
 -Nu ska alla på listan ha fått mailförfrågan om kvarstående intresse för valp. Vi hoppas på svar inom ett par dagar och kommer sedan att ge besked till de som anses mest intressanta som stabij-köpare/ägare.

2016-05-02 Valparna växer så det knakar, och dom kan föra en hel del oväsen redan. Ett härligt stabij-gäng. Vinnie sköter sig utmärkt som nybliven mor.

2016-04-27 Foto på mor och valpar finns nu under "Valpar".

2016-04-26 I kväll födde Vinnie ett stort gäng valpar. Mer info kommer !

2016-04-25 Dygn 61. Inatt har Vinnie börjat hässja vilket innebär att valpning är på G. Åter lugnt under dagen. 

2016-04-24 Fortfarande ikväll lugnt med Vinnie. Vi känner hur valparna rör sig därinne, men ännu inga tecken på förestående valpning.

2016-04-19 Nu är det ca en vecka kvar till valpning och Vinnie 8 v, 19 april
Vinnie är rejält rund om magen. Bild finns även under rubrik "Valpar".   

 

2016-04-16  Idag har Ovsi fått prova två korta blodspår. Det gick jättebra och hon bar klöven med sig tillbaka. Kanske pröva imorgon också, och lite längre.

2016-04-13 Det är nu 7 veckor sedan Vinnie parades med Yerke och hon är ordentligt rund om magen.

2016-04-09 GRATTIS DOMINO och husse Henrik ! Domino, Norsk Viltspårchampion 20160409
Domino har idag blivit Norsk Viltspårchampion med ett första pris !

 

2016-04-09 Nu är det lite drygt 6 veckor sedan Vinnie parades.
Idag flyttar hon hit och kommer att vara här hemma fram till valpleverans.

2016-04-06 Vinnie har börjat växa ordentligt. Nog är det valpar på G ! Vi har nu rätt många på vår väntelista för valp. Vid val av valpköpare så kommer vi att prioritera bland de som varit här, och som vi anser kan ge en stabijvalp bästa tänkbara, trygga och aktiva liv, gärna med intresse att använda hunden i jakt eller att träna hunden med spår. apport etc. som ligger i linje med stabijens användande som fågeljakthund. Vi ska snart röntga vår yngsta tik Ovsi. Om hon är ok i höfter och armbågar så kommer hon att paras och valpar kommer då att väntas om ett år. Även där blir det två väl jaktmeriterade hundar, speciellt den tilltänkta hannen, som kommer att användas. För den som inte får valp denna gång så går det bra att få stå kvar på väntelista till kommande kullar.

2016-04-05 Årsmöte med Karlstads Fågelhundklubb ! Och inte minst - föreläsning och problemlösning med fantastiska Amir Zand. Han håller till på Långtora utanför Enköping och jobbar speciellt med träning/kurser av fågelhundar. Vi rekommenderar verkligen ett besök ! Jättetrevlig - och med hunden i fokus, ur hundens perspektiv. Själv var jag där ihop med stabijvänner + ett par andra hundvänner i fjol sommar på en helgkurs Fr kväll - Sö em. Ska nog försöka få till ett träningstillfälle till i sommar ! Hör av dig om du är intresserad att komma med !

2016-04-02 Nu ser vi att Vinnie har börjat bredda. "Pupparna" är stora och rosa och hon har haft de typiska lätta flytningarna. Nu känner vi oss säkra på dräktigheten - Spännande ! Väldigt många intresserade av valp har hört av sig, och många verkar väldigt bra som valpköpare. Flera har också varit här och hälsat på vilket är helt i linje med våra önskemål. Bra att få träffa ev. valpköpare, att få lära känna varandra lite grann, och att de får träffa oss och de vuxna hundarna.

2016-03-28 Idag ställde Ovsi två halvstora fåglar under långpromenaden. Ner hon reste dom så flög dom upp och satte sig på en trädgren till hennes stora förvåning. Hon försökte med att vänta ut dem, men till slut fick hon lov att lämna stället då husse ropade in henne. 

2016-03-27 Besök av ett par från Göteborg, på väg hem från Sälen. Jätterara även de.

2016-03-25 Idag besök från Norge, för att bekanta sig lite med våra stabijer. Jättetrevligt par och väldigt trevligt besök.

2016-03-24 Idag har, föutom vår vanliga dagishund Molly, även grannens stabij Izor varit här eftersom kakelkillarna hela tiden glömde att stänga ytterdörren. Säkrast att vara här hos oss. På eftermiddagen kom Vinnie hit för att vara här över helgen.

2016-03-20 Varit på Segerstad och tränat på fält för första gången i år. Hade med både Diva och Ovsi. Ulrika o Douglas var också med. Ovsi reste två rapphöns två gånger ! Stod blixtstill bägge gångerna och inväntade vidare kommando från mig. Diva visade ett fantastiskt intresse - hon som aldrig fått testa att leta fågel på fält förut. En talang ? Hon sprang till fältets ände två gånger och kom tillbaka i samma höga tempo mot vinden. Jättekul start på dagen. Allt i strålande solsken. Våren är här !

EM Besök från Tived. Jättetrevlig familj där en stabij kan komma att få ett bra liv.

2016-03-19 Stabijklubbens årsmöte i Ale, Göteborg. Intressant föreläsning/info om BPH-test, bra årsmöte ! Och helt överraskande fick Ovsi ännu ett pris - SKF's vandringspris i form av en glaskandelaber. Det är SKF's vandringspris till den hund som har bästa meriter från officiellt jaktprov under ett jaktår (Stabijhoun) avseende Totala bruksgrenar - fält, skog/fjäll. Tänk att vår lilla Ovsi varit så duktig redan på sitt första levnadsår. Nu måste vi underhålla och träna vidare !

2016-03-17 Idag har jag haft en liten enkel övning på fältet med Ovsi och Diva. Bara övat några få gånger på inkallning, stanna, stanna kvar, sitt och lite boll apportring med Ovsi. Räcker för dagen !

2016-03-16 Nu har alla våra tikar slutat blöda - löptiden är över för denna gång - Sköönt ! Rent o fint hemma ? Nja, nu är det i stället rätt vått o lerigt ute. Så efter en härlig långpromenad i strålande vårsol, så är det duschen som gäller för hundarna. Men vad gör det ? Det är ju vår på gång !

2016-03-10  Idag säger vi ett stort GRATTIS till E-kullen som fyller 3 år idag. Hipp, hipp hurraaaaa !

2016-03-05 Malte dvs Bordrocks Drutten är på besök medan matte o husse har det fint i fjällvärlden. Idag har han varit med på långpromenad, på besök i ena sonens husvagn mm. Nu ikväll har han, liksom ett par av kennelns tikar, tagit över soffa o fåtölj. Hemmastadd !

2016-02-26 Hemma efter en mycket trevlig tur till Norge. Tack Sölvi o Arne för ett fantastiskt mottagande och trevlig samvaro !
Vinnie är nu parad med Yerke och valpar väntas om ca två månader.
Vi fick även möjlighet att se och gosa med Arne o Sölvis valpkull, efter Clarissa. Valparna var nu tre veckor gamla och såg jättebra ut. En väldigt jämn o fin kull.
Resan till Norge gjordes för första gången vintertid med vår nya husbil typ "plåtis" och vi var lite fundersamma på hur den skulle hålla värmen nattetid då vi skulle sova i den. Det visade sig fungera alldeles utmärkt ! Visserligen bara ett par minus ute på natten, men vi kunde bara ha värmen på läge strax över mitten, annars blev det för varmt. Så nu vet vi att den fungerar alldeles utmärkt även denna tid på året.

2016-02-14  Äntligen - nu löper Vinnie !  Dags att kontakta Arne o Sölvi och planera in en Norgeresa !

2016-02-07  Vi tog en promenad med hundarna. Hade Ovsi lös mesta tiden. Hon är enorm på att hålla sig i närheten. Kommer det en bil längs grusvägen säger jag sitt och där blir hon sittande tills jag säger ok. Vi passade på att testa lite personsök (det var ett tag sedan nu sedan hon fick möjlighet att spåra något). Hon for iväg som en blixt, tog exakt spår och fann såväl mig som Aja. Sikken pärla hon är !

2016-02-05   Jag o Aja ska lyssna på föreläsning av fågelhundtränaren Mattias Westerlund. Det är fågelhundklubben som ordnar. I helgen blir det träning för de som anmält (dock icke vi).

2016-02-02   Aja och jag, med Grima, Molly, Diva o Ovsi, tog en härlig kvällspromenad (3,5 km'n) på Skutberget ihop med Maj + Vinnie o Anette + sina båda hundar.